Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας με επτά νεκρούς στη Βαγδάτη

Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας με επτά νεκρούς στη Βαγδάτη

Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε στη βόρεια Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά άτομα, εκ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί. Νεκρός από βομβαρδισμό δυτικά της Βαγδάτης ιρακινός στρατηγός. Για τις 12 Αυγούστου αναβλήθηκε η επόμενη συνεδρίαση του κοινοβουλίου που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της διαδικασίας διορισμού κυβέρνησης.

Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε στη βόρεια Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά άτομα, εκ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί.

Σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές, συνολικά 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση που έγινε σε σημείο ελέγχου στην περιοχή Καντμίγια, η οποία κατοικείται κυρίως από σιίτες.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μαλίκι δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την πληροφορία για την επίθεση.

Στις 12 Αυγούστου συνεδριάζει το κοινοβούλιο

Το ιρακινό κοινοβούλιο ανέβαλε για τις 12 Αυγούστου την κρίσιμη συνεδρίασή του που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, και η οποία θα σηματοδοτούσε την έναρξη της διαδικασίας διορισμού κυβέρνησης, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το κοινοβούλιο συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη για πρώτη φορά από τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου και επρόκειτο να συνεδριάσει και πάλι αύριο, Τρίτη.

Το γραφείο του προεδρεύοντος του κοινοβουλίου Μέχντι αλ Χαφίντ επιβεβαίωσε πως η συνεδρίαση αναβλήθηκε, αλλά δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες. Πρόσθεσε πως το κοινοβούλιο θα εκδώσει σύντομα μια δήλωση.

Από βουλευτές έγινε πάντως γνωστό πως η αναβολή της συνεδρίασης αποφασίσθηκε επειδή δεν υπάρχει συμφωνία σχετικά με το πρόσωπο του μελλοντικού προέδρου του σώματος.

Νεκρός ιρακινός στρατηγός

Την ίδια ώρα ο σιίτης πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο διοικητής της έκτης μεραρχίας του ιρακινού στρατού, ο υποστράτηγος Νατζμ Αμπντάλα Σουντάνι, σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης δυτικά της Βαγδάτης, από βομβαρδισμό, καθώς ο ιρακινός στρατός αγωνίζεται να κρατήσει τους σουνίτες τζιχαντιστές που έχουν προσεγγίσει την Βαγδάτη μακριά από την ιρακινή πρωτεύουσα.

Ο υποστράτηγος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο Ιμπραχίμ μπεν Άλι, τοποθεσία που βρίσκεται στην περιοχή Αμπού Γράιμπ, περίπου 29 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Ο στρατός προασπίζεται την περιοχή Ιμπραχίμ μπεν Άλι για μήνες λόγω της εγγύτητάς της με σιιτικές περιοχές της Βαγδάτης.

Σκοτώθηκε 12χρονη από αεροπορική επιδρομή

Την ίδια ώρα αξιωματούχος των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε ότι ένα 12χρονο κορίτσι σκοτώθηκε και οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή από αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι ιρακινές δυνάμεις στην πόλη Τουζ Χουρμάτου της βόρειας επαρχίας Σαλαχεντίν.

Απηύθυνε, μάλιστα, προειδοποίηση μετά το περιστατικό αυτό προς την ιρακινή κυβέρνηση.

«Αν η ιρακινή κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό, οι δυνάμεις των πεσμεργκά δεν θα διστάσουν να προβούν σε αντίποινα κατά της επόμενης ιρακινής επίθεσης σε κουρδικές θέσεις» σημείωσε ο Τζάμπαρ Γιάουαρ.

«Καλούμε την ιρακινή κυβέρνηση να πραγματοποιήσει άμεση έρευνα για το περιστατικό και να τιμωρήσει αυτούς που βρίσκονται πίσω από την αδικαιολόγητη αυτή επίθεση» πρόσθεσε ο Γιάουαρ, σημειώνοντας ότι «είναι η δεύτερη φορά που οι ιρακινές αεροπορικές δυνάμεις βάζουν στόχο βάσεις των Κούρδων πεσμεργκά και αμάχους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024