Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακριά από την «Ελληνικός Χρυσός» και τους εργαζόμενους τέσσερις κατηγορούμενοι

Μακριά από την «Ελληνικός Χρυσός» και τους εργαζόμενους τέσσερις κατηγορούμενοι

Ελεύθερα αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Πολυγύρου, τα πρώτα έξι από τα συνολικά 29 άτομα, που κατηγορούνται για τα επεισόδια στην βορειοανατολική Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού. Σε τέσσερις κατηγορούμενους απαγορεύεται να πλησιάζουν τις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» και τους εργαζόμενούς της.

Ελεύθερα αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Πολυγύρου, τα πρώτα έξι από τα συνολικά 29 άτομα, που κατηγορούνται για μία σειρά από επεισόδια που έλαβαν χώρα πέρσι στην βορειοανατολική Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.

Σύμφωνα με την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, απαγορεύεται σε τέσσερις κατηγορούμενους να πλησιάζουν σε απόσταση 4χλμ το εργοτάξιο και τις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός», όπως επίσης να πλησιάζουν σε απόσταση 10μ τους εργαζόμενους-μεταλλωρύχους της εταιρείας που διαμένουν στην Ιερισσό.

Επιπλέον στους τέσσερις παραπάνω επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο τελευταίος αυτός όρος μαζί με τον όρο της ταυτοπρόσωπης εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει επιβλήθηκε στον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και εκ των πρωτεργατών του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, Τόλη Παπαγεωργίου.

Ο έκτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη με τις απολογίες άλλων 10 κατηγορουμένων για την υπόθεση, ενώ την Τετάρτη θα δώσουν εξηγήσεις οι τελευταίοι 13 κατηγορούμενοι.

Η ογκωδέστατη δικογραφία -αριθμεί πάνω από 2.500 σελίδες- περιλαμβάνει και συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που καταγράφηκαν ύστερα από άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου. Οι βαρύτατες πράξεις που αντιμετωπίζουν, μεταξύ αυτών της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, φέρονται ότι τελέστηκαν από τις αρχές Μαΐου του 2013 έως το τέλος Αυγούστου του ίδιου χρόνου, στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.

Ανάμεσα σε άλλα, τα επεισόδια αφορούν στον τραυματισμό αστυνομικού από αγνώστου ταυτότητας θραύσματα (ύστερα από κινητοποίηση στο δάσος του Κάκαβου), συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ, καταγγελίες εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός» για εμπρησμούς στα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, καταγγελία για ρίψη κροτίδων σε σπίτι πρώην μεταλλωρύχου και φθορές σε φορτηγά της συγκεκριμένης εταιρείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024