Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Goldman Sachs: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ισχυρά θεμέλια

Goldman Sachs: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ισχυρά θεμέλια

Την εκτίμηση ότι η  ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικού τομέα έχει ισχυρά θεμέλια διατυπώνει η Goldman Sachs σε έκθεση που έδωσε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα και στην οποία δίνει σύσταση «Αγορά» (buy) για τις μετοχές των Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.

Την εκτίμηση ότι η ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικού τομέα έχει ισχυρά θεμέλια διατυπώνει η Goldman Sachs σε έκθεση που έδωσε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα και στην οποία δίνει σύσταση «Αγορά» (buy) για τις μετοχές των Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.

Στην 102 σελίδων έκθεση (Banking on the Greek recovery) αναφέρεται πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι πολύ καλύτερα κεφαλαιοποιημένες μετά το πρόσφατο γύρο ανακεφαλαιοποίησης και αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά από την τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας , αλλά και τις βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές.

Η Goldman Sachs ξεκαθαρίζει πως η ανάκαμψη της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να πάρει χρόνο, αλλά τελικά οι τράπεζες θα μπορούν να προσφέρουν κορυφαίες αποδόσεις σε σχέση με άλλες τράπεζες της ζώνης του ευρώ. Στο σημείο αυτό σημειώνει πως τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών υποστηρίζουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους σε μεσοπρόθεσμη βάση.

Σε μακροπρόθεσμη βάση η Goldman Sachs χαρακτηρίζει την κεφαλαιακή κάλυψη των ελληνικών τραπεζών καλή σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές τους , ωστόσο σημειώνει πως βραχυπρόθεσμα η κεφαλαιοποίησή τους πιθανό να μειωθεί γεγονός που σχετίζει με την εξόφληση των προνομιούχων μετοχών και την πλήρη εναρμόνιση με τη Βασιλεία III.

Έτσι, εκτιμά πως ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CET1) των ελληνικών τραπεζών θα διαμορφωθεί μεταξύ 8%-12%.

Για την Εθνική Τράπεζα η Goldman Sachs δίνει σύσταση «buy» και τιμή-στόχο τα 3,15 ευρώ, για την Alpha Bank δίνει σύσταση «buy» και τιμή-στόχο τα 0,80 ευρώ, για την Τράπεζα Πειραιώς δίνει σύσταση «neutral» και τιμή-στόχο 1,75 ευρώ και για την Eurobank δίνει σύσταση «neutral» και τιμή-στόχο 0,40 ευρώ.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024