Στις εγκαταστάσεις που διατηρεί η βρετανική φίρμα στην Οξφόρδη ξεκίνησε η παραγωγή της πρώτης πεντάθυρης έκδοσης στην ιστορία του ΜΙΝΙ Hatchback.


Την παραγωγή της πρώτης πεντάθυρης έκδοσης στην ιστορία του ΜΙΝΙ Hatchback εγκαινιάζει σήμερα, Τρίτη 1 Ιουλίου 2014, η βρετανική φίρμα στις εγκαταστάσεις που διατηρεί στην Οξφόρδη.

Η νέα έκδοση του ΜΙΝΙ Hatchback αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά το προσεχές φθινόπωρο, αποτελώντας το δεύτερο μέλος της οικογενείας ΜΙΝΙ που βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα και εξοπλίζεται με τους επίσης νέους τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel.

Οι αυξημένες εξωτερικές και εσωτερικές διαστάσεις αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του πεντάθυρου MINI και το βασικό σημείο διαφοροποίησης σε σχέση με τις τρίθυρες εκδόσεις του.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το μήκος έχει αυξηθεί κατά 16,1 εκατοστά, φτάνοντας τα 4 μέτρα, ο όγκος του χώρου αποσκευών ανέρχεται στα 278 λίτρα, ενώ αυξημένο κατά 6,1 εκατοστά είναι και το εσωτερικό πλάτος στην πίσω σειρά καθισμάτων.

Για τις ανάγκες παραγωγής του πεντάθυρου MINI Hatchback πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις στο εργοστάσιο της βρετανικής φίρμας στην Οξφόρδη, οι οποίες εντάσσονται σε ένα γενικότερο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 936 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά στις εγκαταστάσεις του BMW Group στη Μ. Βρετανία.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr