Ανώτερος αξιωματούχος της Κίνας εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς
Ένας από τους ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους της Κίνας κατηγορείται για δωροληψία. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας τον διέγραψε, σύμφωνα με επίσημα πρακτορεία ειδήσεων. Ο στρατηγός Σου Τσαϊχού υπήρξε μέλος της πολιτικής ελίτ της Κίνας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου.
Ένας από τους ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους της Κίνας κατηγορείται για δωροληψία. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας τον διέγραψε, σύμφωνα με επίσημα πρακτορεία ειδήσεων.
Ο στρατηγός Σου Τσαϊχού υπήρξε μέλος της πολιτικής ελίτ της Κίνας και μέλος του ισχυρού Πολιτικού Γραφείου.
Πιστεύεται ότι βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και αρκετούς μήνες. Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του -φήμες αναφέρουν ότι έκανε θεραπεία για καρκίνο- δεν θα αντιμετώπιζε κατηγορίες.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η υπόθεση ενδέχεται να αποτελεί το μεγαλύτερο στρατιωτικό σκάνδαλο στην Κίνα εδώ και πολλά χρόνια.
Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua αναφέρει ότι ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ενέκρινε την διαγραφή του στρατηγού Σου και την ανάληψη της υπόθεσης από τις στρατιωτικές δικαστικές αρχές.
Άλλοι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαγράφηκαν από το Κομμουνιστικό Κόμμα, λόγω διαφθοράς: ο πρώην επικεφαλής της κρατικής ρυθμιστικής αρχής περιουσιακών στοιχείων και ο αναπληρωτής πρόεδρος της κρατικής εταιρείας ενέργειας CNPC.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες για την τύχη ενός από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς της Κίνας, το πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Τσου Γιονγκάνγκ, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.
Ο πρόεδρος της Κίνας έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά της διαφθοράς από το 2012, καθώς οι φωνές των κινέζων πολιτών για αξιωματούχους που ζουν πλουσιοπάροχα αυξάνονται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και συνδράμει ελικόπτερο – Ήχησε 112
- Ταμείο Ανάκαμψης: Μνημείο κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους μικρομεσαίους, στοχεύει στους συνταξιούχους- Η «κοινωνική συμμαχία» του Ανδρουλάκη και η φυγή προς τα μπρος
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442