Το δικαίωμα να είναι μακρυμάλλης κέρδισε μαθητής στη Ν.Ζηλανδία
Οι κανόνες στο καθολικό σχολείο του St John στο Ουέλινγκτον είναι ξεκάθαροι: οι μαθητές πρέπει να έχουν κοντά μαλλιά και οι μπούκλες να μην καλύπτουν τα μάτια τους. Όμως ο 16χρονος Λούκαν Μπάτισον, άριστος και επιμελής μαθητής, προσέφυγε στο δικαστήριο για να συνεχίσει να έχει μακριά μαλλιά, έστω και πιασμένα πίσω. Και κέρδισε.
Οι κανόνες στο καθολικό σχολείο του St John στο Ουέλινγκτον είναι ξεκάθαροι: οι μαθητές πρέπει να έχουν κοντά μαλλιά και οι μπούκλες να μην καλύπτουν τα μάτια τους, σε διαφορετική περίπτωση έρχεται η αποβολή.
Όμως ο 16χρονος Λούκαν Μπάτισον, άριστος και επιμελής μαθητής, προσέφυγε στο δικαστήριο για να συνεχίσει να έχει μακριά μαλλιά.
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος του μαθητή τόνισε ότι τα μαλλιά του πελάτη του είναι από τη φύση τους τόσο κατσαρά, που θα γινόταν σχεδόν αντι-αισθητικό να τα κόψει.
Ο ίδιος άλλωστε δεν είχε καμία αντίρρηση να τα έχει πιασμένα, ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν σέβεται τους κανόνες του σχολείου.
Ο δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα του μαθητή, λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η αποβολή από το σχολείο. Μάλιστα ζήτησε από τη διεύθυνση να είναι πιο σαφής στους κανόνες που θέτει για την εμφάνιση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Πώς Shein και Temu πλήττουν την παραγωγή στην Ευρώπη
- Μικρά αεροσκάφη και drones προκάλεσαν την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας στο Ιράν
- Η προοπτική σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές τσουρουφλίζει το Μαξίμου
- Συνταγή: Ρολό κοτόπουλο με αυγό
- Η θρησκεία ως εργαλείο πολέμου – Πώς το MAGA κίνημα συγχωνεύει τον χριστιανισμό με τη βία
- Μη ρεαλιστικό να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα από συνομιλίες λέει το Ιράν ενώ οι ΗΠΑ εξετάζουν πώς θα «πιέσουν»





