
Στάσεις εργασίας από τους σωφρονιστικούς για την κατάσταση στις φυλακές
Την πραγματοποίηση οκτώ τρίωρων προειδοποιητικών επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας στις φυλακές της χώρας, από σήμερα Πέμπτη 26 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2014, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ).
Την πραγματοποίηση οκτώ τρίωρων προειδοποιητικών επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας στις φυλακές της χώρας, από σήμερα Πέμπτη 26 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2014, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ).
Μέχρι τώρα έγινε γνωστό ότι θα συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα και στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελαιώνα θηκών.
Ειδικότερα, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν:
- Πέμπτη 26.06.2014 από τις 15:00 μέχρι και τις 18:00
- Παρασκευή 27.06.2014 από τις 7:00 μέχρι και τις 10:00 και από τις 15:00 μέχρι και τις 18:00
- Δευτέρα 30.06.2014 από τις 7:00 μέχρι και τις 10:00 και από τις 15:00 μέχρι και τις 18:00
- Τρίτη 1.07.2014 από τις 7:00 μέχρι και τις 10:00 και από τις 15:00 μέχρι και τις 18:00
Παράλληλα, κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.
Εντούτοις, κανονικά θα γίνονται οι προφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.
Η ΟΣΥΕ επισημαίνει ότι η αναλογία σωφρονιστικών υπαλλήλων και κρατουμένων είναι σε πολλές φυλακές 1 προς 500 και παρ’ όλα αυτά το υπουργείο Δικαιοσύνης δείχνει να μην έχει αντιληφθεί την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι φυλακές της χώρας.
Την ίδια στιγμή σημειώνει η Ομοσπονδία η κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών για να μεταταχθούν σε φυλακές εξελίσσεται «σε απόλυτο φιάσκο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κέιτ Μίντλετον: Γιατί επιλέγει την Ιταλία ως τον πρώτο της προορισμό μετά τη θεραπεία για τον καρκίνο;
- Η επόμενη βόμβα της παγκόσμιας οικονομίας – Τι σχεδιάζει το FSB
- Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε το Ιράν «με προσωπικό μήνυμα» για το Σχέδιο Ελευθερία – Η Τεχεράνη «δεν συμμορφώθηκε»
- Σάκοτα: «Καλή ομάδα η Μάλαγα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε έρθει πιο κοντά στο επίπεδό της»
- Η εκδίκηση της «τίμιας» ταβέρνας: Γιατί επιστρέφουμε στο χάρτινο τραπεζομάντιλο
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Πότε είναι το τέταρτο παιχνίδι της σειράς
