Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυνατότητες ευελιξίας βλέπει στο Σύμφωνο Σταθερότητας η Μέρκελ

Δυνατότητες ευελιξίας βλέπει στο Σύμφωνο Σταθερότητας η Μέρκελ

Την πάγια θέση της ότι το παρόν Σύμφωνο Σταθερότητας δίνει δυνατότητες ευελιξίας για την προώθηση της ανάπτυξης, του ανταγωνισμού και της απασχόλησης επανέλαβε η Άνγκελα Μέρκελ, κλείνοντας για μια ακόμα φορά τη συζήτηση για χαλάρωση του Συμφώνου, όπως θα επιθυμούσαν Γάλλοι και Ιταλοί.

Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι η κυβέρνησή της συμφώνησε ότι οι χώρες πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ευελιξία που προσφέρει το Σύμφωνο Σταθερότητας για την προώθηση της ανάπτυξης, του ανταγωνισμού και για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

«Η γερμανική κυβέρνηση συμφωνεί ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες για το σκοπό αυτόν, με σαφείς περιορισμούς και όρια, από τη μία πλευρά, και πολλά εργαλεία που επιτρέπουν την ευελιξία, από την άλλη» δήλωσε η Μέρκελ ενώπιον της Βουλής.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο, όπως και κατά το παρελθόν» σημείωσε.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Σόιμπλε είχε καλέσει την Γαλλία να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι το Παρίσι έχει λάβει δύο παρατάσεις για τη μείωση του ελλείμματος, ενώ έχει τις υψηλότερες κοινωνικές και διοικητικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Γαλλία τώρα πρέπει να δώσει έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να μειωθεί και η ανεργία» σημείωσε, ενώ διαφώνησε με την άποψη ότι στη Γαλλία ενισχύονται οι ακροδεξιές δυνάμεις λόγω της πολιτικής λιτότητας.

Πρόσθεσε δε ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να στηρίξει την Γαλλία στην προσπάθειά της.

Πάντως, η άποψη της Μέρκελ δεν είναι καινούργια. Στα ίδια ακριβώς εργαλεία είχε αναφερθεί και πριν από δύο περίπου εβδομάδες όταν ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας ενδεχομένως να χαλαρώσει, όπως άλλωστε ζητούν Γάλλοι και Ιταλοί.

Στη γερμανική κυβέρνηση «συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να τροποποιηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας. Το τρέχον σύμφωνο ήδη παρέχει αρκετή ευελιξία, αυτή είναι η κοινή πεποίθησή μας», σημείωσε η καγκελάριος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024