Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Dow και IBM δημιουργούν Κέντρο Υπηρεσιών Πληροφορικής στην Ελλάδα

Dow και IBM δημιουργούν Κέντρο Υπηρεσιών Πληροφορικής στην Ελλάδα

Την δημιουργία ενός Κέντρου για την Παροχή Υπηρεσιών στον Τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Dow Chemical Company , σε συνεργασία με την IBM. Η Dow αρχικά θα εστιάσει στην αξιοποίηση Υπηρεσιών Υποστήριξης Λειτουργιών και Διαχείρισης Έργων Υποδομής Πληροφοριακών Συστημάτων. Οι εν λόγω υπηρεσίες θα παρέχονται από τα  κεντρικά γραφεία της IBM στην Αθήνα και θα τεθούν σε λειτουργία αργότερα, κατά τη διάρκεια του 2014.

Την δημιουργία ενός κέντρου για την παροχή υπηρεσιών στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Dow Chemical Company , σε συνεργασία με την IBM. Η Dow αρχικά θα εστιάσει στην αξιοποίηση Υπηρεσιών Υποστήριξης Λειτουργιών και Διαχείρισης Έργων Υποδομής Πληροφοριακών Συστημάτων.

  • Οι εν λόγω υπηρεσίες θα παρέχονται από τα κεντρικά γραφεία της IBM στην Αθήνα και θα τεθούν σε λειτουργία αργότερα, κατά τη διάρκεια του 2014.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και αφορά σε ένα Κέντρο για την Παροχή Υπηρεσιών στον τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων (Information Systems Delivery Center) στην Ελλάδα, αξιοποιώντας την κορυφαία, σε παγκόσμιο επίπεδο, εξειδίκευση της IBM στον τομέα των υπηρεσιών.

Λειτουργώντας ως κόμβος για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, η IBM θα αξιοποιήσει τις εγχώριες δεξιότητες και το ταλέντο του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες των πληροφοριακών συστημάτων της Dow διεθνώς, με ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση σε αναδυόμενες αγορές.

Η, επί 77 χρόνια στην Ελλάδα, IBM αρχικά θα παράσχει υπηρεσίες διαχείρισης έργων και υπηρεσίες υποδομών πληροφοριακών συστημάτων, με προοπτικές επέκτασης σε τομείς, όπως η Ανάλυση Επιχειρηματικών Δεδομένων και η Υποστήριξη Λογισμικού, αξιοποιώντας το Κέντρο Εξειδίκευσης (Center of Competence) για Big Data και Business Analytics στην Ελλάδα, που ανακοίνωσε τον Απρίλιο. Το κέντρο αυτό παρέχει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς υπηρεσίες για να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τεχνολογίες Business Analytics και Cognitive Computing (γνωστικά υπολογιστικά συστήματα), βελτιώνοντας τις επιχειρησιακές λειτουργίες τους και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους στην παγκόσμια αγορά.

  • Η IBM παρέχει Υπηρεσίες Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων στη Dow μέσω πολλαπλών διεθνών κέντρων (Service Delivery Centers), με υπηρεσίες σε 60.000 χρήστες, σε 11 γλώσσες, σε 54 χώρες και σε 6 ηπείρους.

«Η συνεργασία μας αποδεικνύει τη διαρκή δέσμευσή μας στην Ελλάδα και τους πολίτες της. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος ενός αυξανόμενου αριθμού καινοτόμων επιχειρήσεων που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη και δημιουργούν θέσεις εργασίας στην τοπική αγορά» δήλωσε ο κ. Andrew N. Liveris, Πρόεδρος και CEO της Dow Chemical Company. «Αυτό αποτελεί απλά το πιο πρόσφατο παράδειγμα του τι μπορούν να επιτύχουν από κοινού η Dow και η IBM, ως παγκόσμιοι ηγέτες στον τομέα της τεχνολογίας».

«Πιστεύουμε ότι τόσο η Dow, όσο και η IBM θα ωφεληθούν από την καινοτομία που πηγάζει από μια νέα γενιά ταλέντου και υψηλής εξειδίκευσης που είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα» δήλωσε η κ. Ginni Rometty, Πρόεδρος και CEO της ΙΒΜ. «Προσβλέπουμε στην ευκαιρία να συμβάλουμε στην υλοποίηση της καθοδηγούμενης από την αγορά στρατηγικής της Dow».

Η Dow παράγει καινοτομίες που δημιουργούν αξία από το συνδυασμό των επιστημών της χημείας, της φυσικής και της βιολογίας, βοηθώντας έτσι στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που αποτελούν τις πιο απαιτητικές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως την ανάγκη για καθαρό νερό, την παραγωγή και διατήρηση καθαρής ενέργειας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αύξηση της αγροτικής παραγωγής. Το χαρτοφυλάκιο της Dow περιλαμβάνει χημικά ειδικών χρήσεων, προηγμένα υλικά, τις γεωργικές επιστήμες και τα πλαστικά. Το 2013, η Dow σημείωσε ετήσιες πωλήσεις ύψους άνω των 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων και απασχολούσε περίπου 53.000 άτομα παγκοσμίως. Τα περισσότερα από 6.000 προϊόντα της κατασκευάζονται σε 201 εγκαταστάσεις, σε 36 χώρες ανά την υφήλιο.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024