Απελευθερώθηκε η 27χρονη Σουδανή που ασπάστηκε τον χριστιανισμό
Την απελευθέρωση της 27χρονης Σουδανής που ασπάστηκε τον χριστιανισμό διέταξε δικαστήριο του Σουδάν. Σύμφωνα με το δικηγόρο της, η νεαρή Μεριάμ που καταδικάστηκε σε θάνατο βάσει του ισλαμικού νόμου που ισχύει στο Σουδάν και απαγορεύει την αλλαγή θρησκεύματος, έχει ήδη βγει από τη φυλακή. Η κοπέλα έφερε πριν από λίγες ημέρες στον κόσμο το δεύτερο παιδί της αλυσοδεμένη.
Την απελευθέρωση της 27χρονης Σουδανής που ασπάστηκε τον χριστιανισμό διέταξε δικαστήριο του Σουδάν.
Σύμφωνα μάλιστα, με τον δικηγόρο της που μίλησε στο BBC, η νεαρή γυναίκα έχει ήδη βγει από τη φυλακή.
To Ανώτατο Δικαστήριο του Σουδάν ακύρωσε την θανατική της καταδίκη και διέταξε την άμεση απελευθέρωσή της.
Η 27χρονη Μεριάμ καταδικάστηκε σε θάνατο στις 15 Μαΐου -ευρισκόμενη σε προχωρημένη εγκυμοσύνη- βάσει του ισλαμικού νόμου που ισχύει στο Σουδάν και απαγορεύει την αλλαγή θρησκεύματος.
Η κοπέλα έφερε πριν από λίγες ημέρες στον κόσμο το δεύτερο παιδί της αλυσοδεμένη. Είναι παντρεμένη με χριστιανό του Νοτίου Σουδάν και έχει επίσης καταδικαστεί να μαστιγωθεί 100 φορές για «μοιχεία».
Η υπόθεσή της προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και εκκλήσεις για την άμεση απελευθέρωσή της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άλκμααρ – Ολυμπιακός: Προβάδισμά δύο τερμάτων με τον Κάρμο (vid)
- Εγκαταλείπουν την Αττική οι αδειούχοι – Τα στοιχεία των αναχωρήσεων από τα λιμάνια
- Σταύρος Γεωργίου: Βρέθηκαν το κινητό τηλέφωνο και το πορτοφόλι του ποινικολόγου
- Άλκμααρ – Ολυμπιακός: Ο Έσε έγινε αναγκαστική αλλαγή – Ποιος κάλυψε το κενό του (vid)
- Ορμούζ: Περιστατικό με τάνκερ αναφέρει το UKMTO – Το Ιράν ανέκοψε τον πλου τεσσάρων πλοίων
- Λορέντζο Καριέρε: Όταν οι «Φίλοι για Πάντα» τραγούδησαν με τον Βλάσση Μπονάτσο