Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τους υψηλόβαθμους των ΑΕΙ φλερτάρουν τα ιδιωτικά κολέγια

Τους υψηλόβαθμους των ΑΕΙ φλερτάρουν τα ιδιωτικά κολέγια

Κομμάτι από την πίτα των υψηλόβαθμων υποψηφίων που εισάγονται σε σχολές μεγάλης ζήτησης αλλά μακριά από τον τόπο διαμονής τους διεκδικούν τα ελληνικά κολέγια. «Όπλο» τους είναι η αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχίων που χορηγούν τα πανεπιστήμια του εξωτερικού με τα οποία συνεργάζονται. Στο υψηλό κόστος ζωής ενός φοιτητή μακριά από τόπο διαμονής απαντούν με υποτροφίες.

Κομμάτι από την πίτα των υψηλόβαθμων υποψηφίων που εισάγονται σε σχολές μεγάλης ζήτησης αλλά μακριά από τον τόπο διαμονής τους διεκδικούν τα ελληνικά κολέγια. «Όπλο» τους είναι η επίσημη πλέον αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχίων που χορηγούν τα πανεπιστήμια του εξωτερικού με τα οποία συνεργάζονται.

Στο υψηλό κόστος ζωής ενός φοιτητή μακριά από τόπο διαμονής απαντούν με υποτροφίες επιδοτώντας ακόμα και σε ποσοστό 75% τις σπουδές τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που φέρνουν στο σχετικό τους ρεπορτάζ Τα Νέα της Πέμπτης: Ένας υποψήφιος από την Αθήνα που πέρασε στη Νομική Θράκης θα χρειαστεί περίπου 8-10.000 ευρώ το χρόνο για να σπουδάσει και να ζήσει.

Αν απευθυνθεί όμως στο κολέγιο που του δίνει υποτροφία (αφού έχει συγκεντρώσει 18.000 μόρια), θα χρειαστεί λιγότερα από 3.000 ευρώ και δεν θα απομακρυνθεί από το σπίτι του.

* Διαβάστε αναλυτικά στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024