Αυθαίρετα: Το 50% του προστίμου για ενεργειακή αναβάθμιση
Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το μέτρο που θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να εκμεταλλευθούν το 50% του προστίμου προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά και να ενισχύσουν στατικά τα ακίνητά τους.
Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το μέτρο που θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να εκμεταλλευθούν το 50% του προστίμου προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά και να ενισχύσουν στατικά τα ακίνητά τους.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, αν και ο νόμος (4178/2013) έχει τεθεί σε εφαρμογή από το περασμένο καλοκαίρι, εντούτοις σήμερα ένας ιδιοκτήτης αυθαιρέτου δεν μπορεί να προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου του επειδή εκκρεμεί ακόμη η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Οι υπογραφές σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ πρόκειται να μπουν μέσα στο επόμενο διάστημα.
Η ρύθμιση αφορά όλα τα αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν έως το 2003, ενώ στον συμψηφισμό δεν περιλαμβάνεται το παράβολο για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου που κυμαίνεται από 500 έως 10.000 ευρώ.
* Διαβάστε περισσότερα στα Νέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κάμερες: Νέα ηλεκτρονικά μάτια σε 100 κρίσιμους κόμβους – Ο ρόλος της λευκής γραμμής στις διαβάσεις
- Νέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55 ετών
- Ανελκυστήρες: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι τους δήλωσαν και όσοι δεν τους δήλωσαν
- Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον: Το καλοκαίρι του 2027 ίσως ξεκινήσουν τα γυρίσματα για την τελευταία ταινία του Ταραντίνο
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Ολοκληρώνεται και το «παζλ» της οκτάδας – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Μιλάς συχνά με τον εαυτό σου; Δεν είναι κακό



