
Το Πεκίνο δεν θα καταφύγει σε ισχυρά μέτρα τόνωσης της δραστηριότητας
Η οικονομία της Κίνας δεν θα προσγειωθεί απότομα, αλλά θα διατηρήσει μεσαίους έως υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μακροπρόθεσμα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Λι Κετσιάνγκ. Σύμφωνα με τον ίδιο το Πεκίνο δεν θα καταφύγει σε ισχυρά μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά θα προωθήσει στοχευμένα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων.
Η οικονομία της Κίνας δεν θα προσγειωθεί απότομα, αλλά θα διατηρήσει μεσαίους έως υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μακροπρόθεσμα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Λι Κετσιάνγκ.
Ο Κετσιάνγκ επεσήμανε επίσης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, ότι αναμένει πως η οικονομία της Κίνας, δεύτερη από πλευράς μεγέθους μετά τις ΗΠΑ, να αναπτυχθεί με ρυθμό τουλάχιστον 7,5% και ο πληθωρισμός να μην αυξηθεί περισσότερο από 3,5%.
Σύμφωνα με τον ίδιο το Πεκίνο δεν θα καταφύγει σε ισχυρά μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά θα προωθήσει στοχευμένα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων.
“Έχουν υπάρξει ορισμένες συζητήσεις βάσει των οποίων η κινεζική οικονομία επιβραδύνεται και ανησυχίες ότι η κινεζική οικονομία θα οδηγηθεί σε απότομη προσγείωση. Εδώ θα είμαι απολύτως ξεκάθαρος και θα το τονίσω: αυτό δεν θα συμβεί”, είπε ο Λι Κετσιάνγκ.
“Πιστεύω ότι η κινεζική οικονομία θα διατηρήσει έναν μεσαίο έως υψηλό αναπτυξιακό ρυθμό μακροπρόθεσμα”, είπε. “Έτσι, ο ελάχιστος ρυθμός ανάπτυξης που αναμένουμε είναι 7,5% ώστε να διασφαλιστεί ότι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και το ταβάνι για την άνοδο του δείκτη τιμών λιανικής δεν θα υπερβεί το 3,5%, ώστε να μην επηρεαστούν οι ζωές των ανθρώπων”.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 10 ακριβότεροι ποδοσφαιριστές από τους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Marfin: «Δεν υπάρχει ταυτοποίηση προσώπων, αλλά κινητών αντικειμένων», λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης
- Βασίλης Κικίλιας: «Για εμάς η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα – Πληρότητες έως και 100%»
- «Οι 12 Ένορκοι»: Για 12η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη
- «Πατριωτική» βενζίνη – Ο Τραμπ, το Ιράν και το μυστήριο του Freedom Fuel Network
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συντάξεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442