Την αναγκαιότητα αντικατάστασης της σημερινής γενιάς του Opel Astra, μετά και την ανάδειξη του Peugeot 308 σε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, φαίνεται πως αναγνωρίζουν οι άνθρωποι της γερμανικής φίρμας επιταχύνοντας τις δοκιμές εξέλιξης ενός εκ των δημοφιλέστερων προτάσεων στην ευρύτερη κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks.

Ακολουθώντας την πρακτική των ανταγωνιστών του, το νέο Opel Astra θα επιστρέψει ελαφρύτερο σε σχέση με τη σημερινή του γενιά, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες συγκόλλησης αλλά και προηγμένα υλικά χαμηλού βάρους.

Η μείωση στο συνολικό βάρος του γερμανικού μικρομεσαίου θα φτάσει ακόμα και τα 100 κιλά, γεγονός που αναμένεται να βελτιώσει το σύνολο των χαρακτηριστικών του.

Όπως και στη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου, το νέο Astra θα προσφέρεται σε διάφορους τύπους αμαξωμάτων, όπως το πεντάθυρο και τρίθυρο hatchback και το εξίσου ελκυστικό station wagon.

Τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι κινητήρες άμεσου ψεκασμού πρόκειται να διαμορφώσουν την γκάμα του, εκ των οποίων κάποιοι προσφέρονται και στη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, τέλος, το νέο Astra πρόκειται να υιοθετήσει αρκετά από τα στοιχεία του πρωτότυπου Monza, διατηρώντας παρ’ όλα αυτά τη μέχρι σήμερα γνωστή εταιρική ταυτότητα της φίρμας.

AUTOMEDIA