Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι τα ροφήματα χαμηλών ή μειωμένων θερμίδων βοηθούν στην απώλεια βάρους

Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι τα ροφήματα χαμηλών ή μειωμένων θερμίδων βοηθούν στην απώλεια βάρους

Ενόψει καλοκαιριού, τα ροφήματα χαμηλών ή καθόλου θερμίδων, όχι μόνο μας προσφέρουν στιγμές δροσιάς και απόλαυσης αλλά μπορούν μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε και μία πιο καλλίγραμμη σιλουέτα...

Ενόψει καλοκαιριού, τα ροφήματα χαμηλών ή καθόλου θερμίδων, όχι μόνο μας προσφέρουν στιγμές δροσιάς και απόλαυσης αλλά μπορούν μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε και μία πιο καλλίγραμμη σιλουέτα…

Ο παραπάνω ισχυρισμός φαίνεται να επιβεβαιώνεται από μία πρόσφατα δημοσιευμένη πρωτοποριακή μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 303 εθελοντές και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό OBESITY(1) πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι εθελοντές που κατανάλωσαν ροφήματα τα οποία περιέχουν γλυκαντικά με ελάχιστες ή μηδενικές θερμίδες, συμπληρωματικά του νερού, μπόρεσαν να χάσουν σε διάστημα 12 εβδομάδων, 44% περισσότερο βάρος σε σύγκριση με τους εθελοντές που κατανάλωναν μόνο νερό για την καθημερινή τους ενυδάτωση μέσα στα πλαίσια ενός οργανωμένου προγράμματος απώλειας βάρους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη μελέτη, όσοι εθελοντές έπιναν συμπληρωματικά του νερού και ροφήματα με χαμηλές ή καθόλου θερμίδες διαίτης έχασαν περισσότερο βάρος και αισθάνονταν σε μικρότερο βαθμό το αίσθημα της πείνας συγκριτικά με αυτούς που έπιναν μόνο νερό.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα έρχονται να προστεθούν σε μια μεγάλη σειρά μελετών που αποδεικνύουν ότι τα γλυκαντικά λίγων ή καθόλου θερμίδων αποτελούν μια χρήσιμη επιλογή για τα άτομα που προσπαθούν να μειώσουν ή να ελέγξουν τη θερμιδική τους πρόσληψη, αλλά παράλληλα επιθυμούν να απολαμβάνουν γλυκιά γεύση.

Αν, λοιπόν, επιθυμείτε να ελέγξετε τα κιλά σας, μπορείτε να απολαύσετε ροφήματα μειωμένων ή χαμηλών θερμίδων όπως το τσάι, ο καφές, τα light αναψυκτικά κ.α. Η πεποίθηση, άλλωστε, ότι τα ροφήματα που περιέχουν ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες μπορεί να οδηγήσουν στην αύξηση του σωματικού βάρους αποτελεί μόνο μια μη επιστημονικά αποδεδειγμένη αντίληψη η οποία ανατρέπεται μάλιστα από την παραπάνω μελέτη. Στην πραγματικότητα τα ροφήματα με λίγες ή καθόλου θερμίδες μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας ισορροπημένης διατροφής και να συμβάλλουν θετικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Γλυκιά γεύση χωρίς «τύψεις» λοιπόν!

Τα εγκεκριμένα γλυκαντικά που αντικαθιστούν τη ζάχαρη όπως η ασπαρτάμη, η ακεσουλφάμη, η σουκραλόζη και το γλυκαντικό από το φυτό στέβια καθώς και τα ροφήματα που τα περιέχουν αποδεικνύεται ότι μπορούν να αποτελέσουν μία γλυκιά εναλλακτική που συνδυάζει τη δυνατότητα της γευστικής απόλαυσης με τη διασφάλιση της σιλουέτας.

Έτσι πολλά από τα ροφήματα της καθημερινότητάς μας όπως τα light αναψυκτικά, το κρύο τσάι κ.α. μπορούν να ενταχθούν στα πλαίσια ενός προγράμματος απώλειας βάρους και να ικανοποιήσουν τα γλυκά μας ένστικτα κατεβάζοντας παράλληλα τους δείκτες της ζυγαριάς!

Πηγή:
1. Peters et al. The Effects of Water and Non-Nutritive Sweetened Beverages on Weight Loss During a 12-week Weight Loss Treatment Program. Obesity 2014; 22: 1415-1421
http://anschutz.new-media-release.com/study/downloads/oby20737_NNS_study.pdf

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024