Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρεμιέρα στον 5ο όμιλο με Γαλλία - Ονδούρα και Ελβετία - Εκουαδόρ

Πρεμιέρα στον 5ο όμιλο με Γαλλία – Ονδούρα και Ελβετία – Εκουαδόρ

Με στόχο τη νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στην πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, Γαλλία και Ονδούρα, αναμετρώνται το βράδυ της Κυριακής (22:00) στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 5ου ομίλου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 48.849 θεατών «Beira-Rio stadium» της πόλης Πόρτο Αλέγκρε και θα τον διευθύνει ο βραζιλιάνος, Σάντρο Ρίτσι.

Με στόχο τη νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στην πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, Γαλλία και Ονδούρα, αναμετρώνται το βράδυ της Κυριακής (22:00) στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 5ου ομίλου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 48.849 θεατών «Beira-Rio stadium» της πόλης Πόρτο Αλέγκρε και θα τον διευθύνει ο βραζιλιάνος, Σάντρο Ρίτσι.

Η Γαλλία θα επιδιώξει να ξεκινήσει επιτυχώς στη διοργάνωση, που κατέκτησε το 1998 και έφτασε στον τελικό το 2006 (όπου ηττήθηκε από την Ιταλία στα πέναλτι), προκειμένου να πάρει τους τρεις βαθμούς στο πρώτο ματς του ομίλου και να συνεχίσει τη διοργάνωση με λιγότερο άγχος. Οι «τρικολόρ» είναι σαφέστατα το φαβορί του ομίλου, που περιλαμβάνει επίσης την Ελβετία και τον Ισημερινό και θέλουν να το αποδείξουν από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση.

Απέναντί της η Ονδούρα, που έχει μετάσχει σε δύο Παγκόσμια κύπελλα, το 1982 και το 2010, χωρίς ωστόσο να έχουν γευθεί ακόμη τη χαρά της νίκης. Μάλιστα στη Νότια Αφρική, το 2010, δεν κατάφεραν να σημειώσουν ούτε ένα τέρμα. Προπονητής της Ονδούρας είναι ο Κολομβιανός Λουίς Φερνάντο Σουάρες, που μέχρι πρότινος ήταν προπονητής του Ισημερινού, αντιπάλου της Ονδούρας στον 5ο όμιλο της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες δεν έχουν προϊστορία καθώς δεν έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Σακό, Εβρά, Ματουϊντί, Πογκμπά, Βαλμπουενά, Καμπάιγ, Ζιρού, Μπενζεμά

ΟΝΔΟΥΡΑ: Βιαγιαντάρες, Μπεκέλες, Μπερναρντές, Φιγκερόα, Ισαγκίρε, Τσάβες, Παλάσιος, Γκαρίντο, Εσπινόζα, Μπένγκτσον, Κόστλι

Ελβετία – Εκουαδόρ (19:00)

Λίγο νωρίτερα (19:00) και για τον ίδιο όμιλο, Ελβετία και Ισημερινός, αναμετρώνται στο χωρητικότητας 69.349 θεατών «Brazillia national stadium» της πόλης Μπραζίλια, αγώνα που θα διευθύνει ο Ουζμπέκος, Ραβσάν Ιρμάτοφ.

Με δεδομένη την παρουσία της Γαλλίας στον όμιλο και την εκτίμηση πως οι «τρικολόρ» είναι το φαβορί για την πρωτιά, οι δύο αντίπαλοι θα επιδιώξουν να πάρουν την νίκη, έτσι ώστε να αποδυναμώσουν αισθητά τον ηττημένο.

Οι Ελβετοί που προκρίθηκαν αήττητοι στο Μουντιάλ, διαθέτουν ένα ομοιογενές σύνολο, με καλή κατοχή μπάλας και έλεγχο στον ρυθμό του αγώνα. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Ισημερινού θα επιχειρήσουν να περιορίσουν τους χώρους και να εκμεταλλευθούν τις αντεπιθέσεις με τους Καϊσέντο και Βαλένσια.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ο Εντισον Μέντες που συμμετέχει για τρίτη φορά στην καριέρα του σε Μουντιάλ, μετρώντας 111 συμμετοχές με την εθνική ομάδα του Εκουαδόρ, ενώ επίσης αξίζει να αναφερθεί, ότι η Ελβετία έχει αναμετρηθεί πέντε φορές με ομάδες της Λατινικής Αμερικής και απολογισμό τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχτστάϊνερ, Βον Μπέργκεν, Τζουρού, Ροντρίγκεζ, Ινλερ, Μπεχράμι, Τζάκα, Σακίρι, Στόκερ, Ντρμιτς.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Μπανγκέρα, Παρέδες, Γκάγκουα, Εράσο, Αγιόβι, Αντόνιο Βαλένσια, Μέντες, Νομπόα, Μοντέρο, Ενερ Βαλένσια, Καϊσέντο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024