Συναγερμός έχει σημάνει στο Ισραήλ για την εξαφάνιση τριών εφήβων -ο ένας εκ των οποίων Αμερικανός πολίτης- που πιστεύεται ότι έχουν απαχθεί στη Δυτική Όχθη. Εξτρεμιστική οργάνωση σαλαφιστών που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIL) υποστηρίζει ότι κρατά τους νεαρούς των οποίων τα ίχνη χάθηκαν ενόσω έκαναν πεζοπορία.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας εξετάζουν την αξιοπιστία των ισχυρισμών, την ώρα που στρατιώτες αναζητούν στη Δυτική Όχθη τους εφήβους που εξαφανίστηκαν ενώ έκαναν πεζοπορία.

Σε ύψιστη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz μεταδίδει ότι η οργάνωση Νταουλάτ αλ-Ισλάμ, η οποία παρουσιάζεται ως παρακλάδι της Αλ Κάιντα και συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIL) που προελαύνει στο Ιράκ, μοίρασε φυλλάδια στη Χεβρώνα αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την απαγωγή.

Τον περασμένο Νοέμβριο Ισραηλινοί κομάντος είχαν σκοτώσει τρία μέλη του πυρήνα της οργάνωσης στη Χεβρώνα, οι οποίοι φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού έχει αρκεστεί να δηλώσει ότι διεξάγονται ευρείες επιχειρήσεις για την αναζήτησή τους γύρω από την Χεβρώνα, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Τα ονόματα των νεαρών Ισραηλινών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Πάντως η εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι οι δύο είναι 16 ετών και ο τρίτος 19 ετών.

To ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι οι τρεις έφηβοι, που σπούδαζαν σε μια γεσίβα, ταλμουδική σχολή, στον εβραϊκό οικισμό Γκους Ετζιόν κοντά στη Βηθλεέμ εξαφανίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης κοντά σε σταθμό λεωφορείων την ώρα που επέστρεφαν στην Ιερουσαλήμ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι θεωρεί υπεύθυνη για την τύχη τους την Παλαιστινιακή Αρχή.

Συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα στο Τελ Αβίβ στην οποία πήραν μέρος ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Μπένι Γκαντζ και αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας Σιν Μπετ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ