Αστυνομικός νεκρός σε συγκρούσεις με ισλαμιστές στο Κάιρο
Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε την Παρασκευή στο Κάιρο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας που επενέβησαν για να διαλύσουν τη διαδήλωσή τους.
Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε την Παρασκευή στο Κάιρο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας που επενέβησαν για να διαλύσουν τη διαδήλωσή τους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ο αστυνομικός δέχτηκε σφαίρα στο στήθος ενώ συνόδευε διαδηλωτή σε κλούβα της αστυνομίας μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης.
Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.
Η σφαίρα που τον σκότωσε είχε βληθεί από κοντινό κτίριο, διευκρίνισε το υπουργείο στη σελίδα του στο Facebook.
Η διαδήλωση οργανώθηκε μετά την έκκληση της «Συμμαχίας κατά του Πραξικοπήματος» για μια εβδομάδα κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από σήμερα, Παρασκευή, υπό το σύνθημα «Ελευθερία για την Αίγυπτο».
Επικεφαλής της οποίας είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» από τις αιγυπτιακές αρχές και καταστέλλεται άγρια.
Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mena μετέδωσε ότι τουλάχιστον 65 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε όλη την Αίγυπτο την Παρασκευή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μεντιλίμπαρ: «Θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα – Σπουδαίος προπονητής ο Μπαρτζώκας»
- Καστοριά: Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι στους Μανιάκους – Τραυματίστηκε 15χρονος
- Ο Τραμπ λέει ότι «αποδεκάτισε» το Ιράν — αλλά το «αποδεκατίζω» δεν σημαίνει αυτό που εννοεί ακριβώς
- Η σπάνια ευκαιρία που δίνει στη Ρωσία και την Κίνα ο πόλεμος στο Ιράν
- Πανσερραϊκός – ΑΕΛ Novibet 1-1: «Χρυσός» βαθμός για τους Σερραίους με πέναλτι στο 90+9′!
- Η Γερμανία ξανά στα… όπλα – Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη;


