Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Χρ. Μεγάλου: Η οικονομική ανάκαμψη θα φανεί στις αποτιμήσεις των τραπεζών

Την άποψη ότι η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση διατύπωσε ο επικεφαλής της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου μιλώντας στο CNBC. «Η Ελλάδα αναμένεται να έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης φέτος και ακόμη εντονότερο του χρόνου. Για μια σειρά από λόγους, κυρίως λόγω του τουρισμού, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως η Ελλάδα πέρασε τον κάβο», ανέφερε χαρακτηριστικά. […]

Την άποψη ότι η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση διατύπωσε ο επικεφαλής της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου μιλώντας στο CNBC.

«Η Ελλάδα αναμένεται να έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης φέτος και ακόμη εντονότερο του χρόνου. Για μια σειρά από λόγους, κυρίως λόγω του τουρισμού, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως η Ελλάδα πέρασε τον κάβο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι η αποτίμηση όλων των ελληνικών τραπεζών θα αποτυπώσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και αυτό ισχύει και για την Eurobank.

«Μετά από έξι χρόνια σωρευτικής ύφεσης της τάξης του -26% καταγράφουμε για πρώτη φορά θετική ανάπτυξη και του χρόνου θα έχουμε και θετικούς ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης», είπε.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Eurobank η αποτίμηση της τράπεζας κατά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου ήταν ευθυγραμμισμένη με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Το βασικό για εμάς ήταν να ανακεφαλαιοποιηθεί η Τράπεζα. Αυτό δημιούργησε μια πολύ θετική ώθηση και για την ελληνική οικονομία και για τις άλλες τράπεζες και θα λειτουργήσει ανάλογα θετικά και για τη χρηματοδότηση της οικονομίας», τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024