Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράλλυ Ιταλίας 2014: Δια πυρός και σιδήρου η επιστροφή του S. Ogier στις νίκες

Ράλλυ Ιταλίας 2014: Δια πυρός και σιδήρου η επιστροφή του S. Ogier στις νίκες

Με το Ford Fiesta RS του M. Hirvonen να τυλίγεται στις φλόγες και το VW Polo R του J. Latvala να υπερθερμαίνεται, το Ράλλυ Σαρδηνίας εξελίχθηκε σε έναν υγιεινό περίπατο για τον πρωτοπόρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλλυ, S. Ogier.


Την τέταρτη νίκη του στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ κατέκτησε ο S. Ogier, εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στο Ράλλυ Ιταλίας οι βασικοί ανταγωνιστές του.

Στις πρώτες, χωμάτινες ειδικές της Σαρδηνίας, οι J. Hanninen και T. Neuville με Hyundai i20 εκμεταλλεύτηκαν τον «καθαρό» δρόμο που βρήκαν μπροστά τους, «γράφοντας» τους καλύτερους χρόνους.

Πολύ κοντά στην κορυφή διατηρήθηκε και ο M. Hirvonen, μέχρι η φωτιά που ξέσπασε στο Ford Fiesta RS της M-Sport να βάλει τέλος στις προσπάθειές του.

Την ίδια τύχη είχε και ο J. Hanninen, καθώς ένα λάθος στις σημειώσεις προκάλεσε την έξοδό του από τον δρόμο.

Τη σκυτάλη από τον Φιλανδό πήρε ο ομοεθνής του J. Latvala, κλείνοντας τη δεύτερη ημέρα του αγώνα με διαφορά 22,4 δευτερολέπτων από τον δεύτερο S. Ogier.

Η συνέχεια, βέβαια, αποδείχθηκε πολύ διαφορετική, καθώς η δυσλειτουργία ενός αισθητήρα και ένα κλαταρισμένο ελαστικό, απομάκρυναν τον J. Latvala από την κορυφή της κατάταξης και από τη δεύτερη συνεχή νίκη του.

Ο Φιλανδός υποχώρησε στην τρίτη θέση, αφήνοντας πρώτο και μάλιστα με διαφορά τον S. Ogier. Ανάμεσα στους δύο οδηγούς της VW τερμάτισε ο M. Ostberg με Citroen DS3 WRC.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι A. Mikkelsen με VW Polo R και E. Evans με Ford Fiesta RS, ενώ τους βαθμούς της όγδοης θέσης, πίσω από τα Ford Fiesta των M. Prokop και H. Solberg, απέσπασε ο R. Kubica, o οποίος επέστρεψε στον αγώνα μετά το ατύχημα που είχε στην 12η ειδική, εκμεταλλευόμενος τον κανονισμό Rally 2.

Η τέταρτη νίκη του S. Ogier επέκτεινε το προβάδισμα του Γάλλου έναντι του J. Latvala στους 33 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται πλέον ο M. Ostberg, προσπερνώντας τον τρίτο οδηγό της VW, A. Mikkelsen.

Στη βαθμολογία των κατασκευαστών, η VW Motorsport δεν απειλείται από τη δεύτερη Citroen. Στη τρίτη θέση διατηρήθηκε η ομάδα της M-Sport και στην τέταρτη η δεύτερη ομάδα της VW. Στην πέμπτη θέση, με μόλις δύο βαθμούς συγκομιδής από το Ράλλυ Ιταλίας, συναντάμε την Hyundai.

O επόμενος γύρους του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Πολωνία, στις 26 Ιουνίου 2014.

auto.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024