Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Ρωσία προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει σε ενίσχυση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων

H Ρωσία προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει σε ενίσχυση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων

Η Μόσχα υπογράμμισε πως θα θεωρήσει «ένδειξη εχθρικών διαθέσεων» πιθανή ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε περιοχές κοντά στα σύνορά της, προειδοποιώντας πως θα λάβει ανάλογα πολιτικά και στρατιωτικά μέτρα. Χώρες της Συμμαχίας στην ανατολική Ευρώπη -ιδιαίτερα η Πολωνία- έχουν καλέσει σε ενισχυμένη παρουσία των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων εξαιτίας της ανησυχίας τους με φόντο την ουκρανική κρίση.

Η Μόσχα υπογράμμισε πως θα θεωρήσει «ένδειξη εχθρικών διαθέσεων» πιθανή ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε περιοχές κοντά στα σύνορά της, προειδοποιώντας πως θα λάβει ανάλογα πολιτικά και στρατιωτικά μέτρα.

Χώρες της Συμμαχίας στην ανατολική Ευρώπη -ιδιαίτερα η Πολωνία- έχουν καλέσει σε ενισχυμένη παρουσία των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων εξαιτίας της ανησυχίας τους με φόντο την ουκρανική κρίση.

«Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ενίσχυση των δυνάμεων στα ρωσικά σύνορα ως τίποτε άλλο παρά ένδειξη εχθικών διαθέσεων» είπε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Βλαντιμίρ Τίτοφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό Interfax.

Ο Τίτοφ υποστήριξε ότι ενίσχυση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη, ακόμη και σε εκ περιτροπής βάση όπως τόνισε, θα θεωρηθεί παραβίαση της Συνθήκης ΝΑΤΟ-Ρωσίας του 1997.

«Θα αναγκαστούμε να αναλάβουμε όλτα τα απαραίτητη πολιτικά και στρατιωτικά μέτρα για τη διαφύλαξη της ασφάλειάς μας», πρόσθεσε.

Μετά τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει χώρες της ανατολικής Ευρώπης, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρουσίασε σχέδια για επιπλέον δαπάνες 1 δισ. δολαρίων για υποστήριξη και εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάμεων όσων μελών συνορεύουν με τη Ρωσία.

Ωστόσο, αν και σημείωσε ότι θα αναθεωρηθούν οι δυνάμεις των αποστολών στην ανατολική Ευρώπη, δεν δεσμεύτηκε για ενίσχυσή τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024