Ουρουγουάη για… εκδίκηση θέλει ο Πελέ στον τελικό με τη Βραζιλία
Το 1950 η Ουρουγουάη κατέκτησε το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στη Βραζιλία, αφού, στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο, νίκησε 2-1 τη διοργανώτρια στο Μαρακανά. Το αποτέλεσμα αυτό «τραυμάτισε» ολόκληρη τη χώρα που φιλοξένησε τη διοργάνωση και, τώρα που η Βραζιλία είναι ξανά η «οικοδέσποινα» του Μουντιάλ, ο Πελέ δήλωσε ότι προτιμάει την Ουρουγουάη έναντι της Αργεντινής για αντίπαλο της «σελεσάο» στον τελικό της 13ης Ιουλίου στο γήπεδο του Ρίο ντε Τζανέιρο. «Εσείς λέτε Αργεντινή, αλλά εγώ προτιμώ η Βραζιλία να παίξει με την Ουρουγουάη. Τότε θα έχουμε μια εκδίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός στη διάρκεια εκδήλωσης της FIFA.
Το 1950 η Ουρουγουάη κατέκτησε το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στη Βραζιλία, αφού, στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο, νίκησε 2-1 τη διοργανώτρια στο Μαρακανά.
Το αποτέλεσμα αυτό «τραυμάτισε» ολόκληρη τη χώρα που φιλοξένησε τη διοργάνωση και, τώρα που η Βραζιλία είναι ξανά η «οικοδέσποινα» του Μουντιάλ, ο Πελέ δήλωσε ότι προτιμάει την Ουρουγουάη έναντι της Αργεντινής για αντίπαλο της «σελεσάο» στον τελικό της 13ης Ιουλίου στο γήπεδο του Ρίο ντε Τζανέιρο.
«Εσείς λέτε Αργεντινή, αλλά εγώ προτιμώ η Βραζιλία να παίξει με την Ουρουγουάη. Τότε θα έχουμε μια εκδίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός στη διάρκεια εκδήλωσης της FIFA.
Η Βραζιλία θεωρείται το πρώτο φαβορί για τον τίτλο και θα προσπαθήσει να στεφθεί για έκτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια κόσμου, αρχίζοντας την προσπάθειά της την Πέμπτη, όταν αντιμετωπίζει την Κροατία.
Ο 73χρονος Πελέ, ο οποίος κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Βραζιλίας το 1958, το 1962 και το 1970, τόνισε ακόμη πως «θα είναι φανταστικό για τη χώρα αν η Βραζιλία τα πάει καλά», επειδή «είναι η πιο σημαντική διοργάνωση στον κόσμο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Βαλένθια θέλει περισσότερα εισιτήρια για το Final Four της Euroleague
- Τέρνερ για την κατάσταση στους Μπακς: «Από τα πιο τρελά πράγματα που έχω ζήσει – Ο Αντετοκούνμπο έρχεται ό,τι ώρα θέλει»
- «Σε προχωρημένες επαφές με τον Γιούρτσεβεν η Ρεάλ» – Τι ισχύει για το Final Four
- Γιατί ο Ολυμπιακός θα έχει το… βλέμμα του στο Άστον Βίλα – Λίβερπουλ (pic)
- «Σπόντα» του Εμπαπέ για Αρμπελόα: «Δεν έχω παίξει ακόμα επειδή με έχει τέταρτη επιλογή»
- «Να προσέχετε τι λέτε» – Η ανάρτηση του Χέιζ-Ντέιβις μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (15/5): Πού δείτε το Παναθηναϊκός-Μύκονος και το Άστον Βίλα-Λίβερπουλ
- Νέα σενάρια για το μέλλον του Αταμάν: «Μετρημένες οι μέρες του στην Αθήνα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442