Ουρουγουάη για… εκδίκηση θέλει ο Πελέ στον τελικό με τη Βραζιλία
Το 1950 η Ουρουγουάη κατέκτησε το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στη Βραζιλία, αφού, στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο, νίκησε 2-1 τη διοργανώτρια στο Μαρακανά. Το αποτέλεσμα αυτό «τραυμάτισε» ολόκληρη τη χώρα που φιλοξένησε τη διοργάνωση και, τώρα που η Βραζιλία είναι ξανά η «οικοδέσποινα» του Μουντιάλ, ο Πελέ δήλωσε ότι προτιμάει την Ουρουγουάη έναντι της Αργεντινής για αντίπαλο της «σελεσάο» στον τελικό της 13ης Ιουλίου στο γήπεδο του Ρίο ντε Τζανέιρο. «Εσείς λέτε Αργεντινή, αλλά εγώ προτιμώ η Βραζιλία να παίξει με την Ουρουγουάη. Τότε θα έχουμε μια εκδίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός στη διάρκεια εκδήλωσης της FIFA.
Το 1950 η Ουρουγουάη κατέκτησε το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στη Βραζιλία, αφού, στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο, νίκησε 2-1 τη διοργανώτρια στο Μαρακανά.
Το αποτέλεσμα αυτό «τραυμάτισε» ολόκληρη τη χώρα που φιλοξένησε τη διοργάνωση και, τώρα που η Βραζιλία είναι ξανά η «οικοδέσποινα» του Μουντιάλ, ο Πελέ δήλωσε ότι προτιμάει την Ουρουγουάη έναντι της Αργεντινής για αντίπαλο της «σελεσάο» στον τελικό της 13ης Ιουλίου στο γήπεδο του Ρίο ντε Τζανέιρο.
«Εσείς λέτε Αργεντινή, αλλά εγώ προτιμώ η Βραζιλία να παίξει με την Ουρουγουάη. Τότε θα έχουμε μια εκδίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός στη διάρκεια εκδήλωσης της FIFA.
Η Βραζιλία θεωρείται το πρώτο φαβορί για τον τίτλο και θα προσπαθήσει να στεφθεί για έκτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια κόσμου, αρχίζοντας την προσπάθειά της την Πέμπτη, όταν αντιμετωπίζει την Κροατία.
Ο 73χρονος Πελέ, ο οποίος κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Βραζιλίας το 1958, το 1962 και το 1970, τόνισε ακόμη πως «θα είναι φανταστικό για τη χώρα αν η Βραζιλία τα πάει καλά», επειδή «είναι η πιο σημαντική διοργάνωση στον κόσμο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
- Ο Ραζνάτοβιτς «έστειλε» τον Μάριο Χεζόνια στους Καβαλίερς
- Νικ Κύργιος: Αποκάλυψε ποιο άθλημα θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά μετά το τένις (vid)
- Μάντσεστερ Σίτι: «Ο Ρόδρι θέλει να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης»
- Αντβέρπ – Ολυμπιακός 3-0: Πλήρωσε το «blackout» – Ντεμπούτο ο Σάλιακας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)
































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442