Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ναι στον ξένο αρχιδιαιτητή», είπε ο Σαρρής στη ΓΣ της ΕΠΟ

«Ναι στον ξένο αρχιδιαιτητή», είπε ο Σαρρής στη ΓΣ της ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, αποκάλυψε την πρόθεση να προσληφθεί ξένος αρχιδιαιτητής (έχει ακουστεί και το όνομα του Ιταλού Πιερλουίτζι Κολίνα), μιλώντας την Παρασκευή από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει κατατεθεί από διάφορες πλευρές εδώ και αρκετά χρόνια και η ομοσπονδία δείχνει πλέον να την αποδέχεται, σε μια προσπάθεια να... καθαρίσει η εικόνα και η αξιοπιστία της ελληνικής διαιτησίας.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, αποκάλυψε την πρόθεση να προσληφθεί ξένος αρχιδιαιτητής (έχει ακουστεί και το όνομα του Ιταλού Πιερλουίτζι Κολίνα), μιλώντας την Παρασκευή από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει κατατεθεί από διάφορες πλευρές εδώ και αρκετά χρόνια και η ομοσπονδία δείχνει πλέον να την αποδέχεται, σε μια προσπάθεια να… καθαρίσει η εικόνα και η αξιοπιστία της ελληνικής διαιτησίας.

«Στη χρονιά που πέρασε η διαιτησία ήταν καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Δεν λέω ότι ήταν τέλεια. Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα η κριτική διαιτησίας. Η δική μας πρόταση θα είναι να προσληφθεί ξένος αρχιδιαιτητής για να κάνει ορισμούς στη Σούπερ Λιγκ και στη Football League σε διαιτητές και παρατηρητές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Παράλληλα, ο κ. Σαρρής «επιτέθηκε» στην Πολιτεία για την αδυναμία της σε ποινικό επίπεδο να διερευνήσει τα «στημένα παιχνίδια» που έστειλε η UEFA μέσα στο 2013:

«Το να περιμένουμε την Πολιτεία και τα πολιτικά δικαστήρια ήταν λάθος. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την παντελή αδράνεια της Πολιτείας στο συγκεκριμένο θέμα», ενώ παραδέχθηκε ότι η ΕΠΟ δεν αντέδρασε σωστά στο θέμα που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της περιόδου, με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν: «Καθυστερήσαμε να αντιδράσουμε. Έχουμε μερίδιο ευθύνης και φταίμε που έφτασε η κατάσταση εκεί».

Παραδέχθηκε επίσης, ότι «η εθνική ομάδα κρατάει ζωντανή την Ομοσπονδία», ενώ αναφερόμενος στο θέμα με το προπονητήριο της εθνικής (φεύγει από τον Άγιο Κοσμά), είπε: «Μετά την πώληση του Ελληνικού η εθνική θα γίνει άστεγη. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κέντρο, αρκεί να μας παραχωρήσει την έκταση η Πολιτεία».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΟ στάθηκε στην υπόθεση των φερόμενων και ως στημένων αγώνων, κατηγορώντας την πολιτεία και τα πολιτικά δικαστήρια, ενώ παραδέχθηκε το λάθος χειρισμό της ΕΠΟ στο θέμα του υποβιβασμού και του προβιβασμού ομάδων στις κατηγορίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024