Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατ' οίκον περιορισμός για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δ.Κουκούτση

Κατ’ οίκον περιορισμός για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δ.Κουκούτση

Ελεύθερος, με περιορισμό κατ' οίκον και με 24ωρη αστυνομική φύλαξη, καθώς και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης μετά την οκτάωρη απολογία του στις ανακρίτριες και τον αρμόδιο εισαγγελέα της υπόθεσης της ΧΑ. Το μέτρο του περιορισμού κατ' οίκον εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά για εν ενεργεία βουλευτή.

Ελεύθερος, με περιορισμό κατ’ οίκον και με 24ωρη αστυνομική φύλαξη, καθώς και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης μετά την οκτάωρη απολογία του στις ανακρίτριες και τον αρμόδιο εισαγγελέα της υπόθεσης της ΧΑ.

Το μέτρο του περιορισμού κατ’ οίκον εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά για εν ενεργεία βουλευτή.

Εξαίρεση στον περιορισμό κατ’ οίκον που που επιβλήθηκε στον Δ.Κουκούτση είναι η μεταφορά του στη Βουλή για την άσκηση των βουλευτικών του καθηκόντων και στα νοσοκομεία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απολογήθηκε για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ακολούθησε διάσκεψη μεταξύ των ανακριτριών και του Εισαγγελέα, Ισ.Ντογιάκου, προκειμένου να αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την κρίση των ανακριτών και του εισαγγελέα, βάρυναν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο βουλευτής, καθώς και το γεγονός, ότι κατά την άποψη των δικαστικών λειτουργών και οι δυο όροι είναι ικανοί να αποτρέψουν τον κατηγορούμενο από την τέλεση νέων αδικημάτων.

Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Κουκούτσης χαρακτήρισε άψογη και επίπονη τη διαδικασία ενώπιων των ανακριτριών, ενώ σχολιάζοντας τα χειροκροτήματα που δέχτηκε κατεβαίνοντας είπε: «Δεν είναι ώρα για χαμόγελα και πανηγυρισμούς, ο αρχηγός μας όπως και σύντροφοί μας στον αγώνα κρατούνται. Χαμηλά το κεφάλι, είναι ώρα για δουλειά, η χώρα πένεται, συρρικνώνεται. Μη γυρίσουμε πίσω είναι ψέμα ότι επιζητούμε εμφύλιο, είμαστε Έλληνες εθνικιστές, δεν χωρίζουμε τους Έλληνες σε αριστερούς και δεξιούς».

Από το πρωί, οπότε ξεκίνησε η απολογία του Δ.Κουκούτση, σε συμπαράσταση του βουλευτή βρέθηκαν στο Εφετείο οι συνάδελφοί του Ηλ.Κασιδιάρης, Κ.Μπαρμπαρούσης, Ν.Μίχος κ.ά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024