Το υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας αποφάσισε ότι τα παιδιά δεν χορεύουν αρκετά. Στο νέο σχολικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του μαθήματος της γυμναστικής, οι μαθητές θα κληθούν να παρακολουθούν μία ώρα μαθήματα χορού. Και μάλιστα «ροκ εν ρολ».

Οι μαθητές βαριούνται τα παραδοσιακά μαθήματα γυμναστικής και έχουν ανάγκη από κάτι καινούριο, δήλωσε η Τατιάνα Τσβέτκοβα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ακροβατικών Ροκ εν Ρολ που συμβούλεψε το υπουργείο να εντάξει τον χορό στο νέο πρόγραμμα.

Μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Lenta.ru, η ίδια είπε ότι «τα παιδιά λατρεύουν να χορεύουν και το ροκ εν ρολ αποτελεί σύνθεση τέχνης, χορού και σπορ».

Αλλά και οι γυμναστές θα πρέπει να εκπαιδευτούν. Η Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη, το Τομσκ και το Ροστόφ-ον-Ντον θα είναι οι πρώτες πόλεις που θα εντάξουν στο πρόγραμμά τους τον χορό.

Ερωτηθείσα η Τσβέτκοβα γιατί ροκ εν ρολ και όχι σάλσα ή κάποιο άλλο είδος χορού, η Τσβέκτοβα απάντησε ότι από αυτούς τους χορούς λείπει η έντονη σωματική άσκηση του ροκ εν ρολ. «Επίσης, δεν έχουν τις δικές τους ομοσπονδίες» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ