Στο 0,2% επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στην ευρωζώνη το α’ τρίμηνο
Την επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του έτους επιβεβαίωσαν τα στοιχεία της Eurostat, ενισχυόντας την ανάγκη να ληφθούν γενναία μέτρα από την ΕΚΤ ως ανάχωμα στον χαμηλό πληθωρισμό και την υψηλή ανεργία. Η οικονομία στην ευρωζώνη αναπτύχθηκε με ρυθμό μόλις 0,2% το πρώτο τρίμηνο, σε τριμηνιαία βάση, έναντι προβλέψεων αναλυτών για ανάπτυξη 0,4%.
Την επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του έτους επιβεβαίωσαν τα στοιχεία της Eurostat την Τετάρτη, ενισχυόντας την ανάγκη να ληφθούν γενναία μέτρα από την ΕΚΤ ως ανάχωμα στον χαμηλό πληθωρισμό και την υψηλή ανεργία, όπως σημειώνει το Reuters.
Η οικονομία στην ευρωζώνη αναπτύχθηκε με ρυθμό μόλις 0,2% το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε τριμηνιαία βάση, έναντι προβλέψεων αναλυτών για ανάπτυξη 0,4%.
Η επίδοση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην Γερμανία, που αντιστάθμισε την στασιμότητα της γαλλικής οικονομίας και την υποχώρηση του ΑΕΠ σε Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Φινλανδία.
Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,9% και πρόκειται για το δεύτερο συνεχές ανοδικό τρίμηνο. Στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 ο ρυθμός ανάπτυξης είχε διαμορφωθεί στο 0,5%.
Στο σύνολο της ΕΕ το ΑΕΠ αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 1,4% και σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013, αυξήθηκε κατά 0,3%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Barclays: Τα «στοιχήματα» γίνονται ο νέος γκουρού των αγορών
- Η Anthropic συμφώνησε να καταβάλλει στη SpaceX 1,25 δισ. δολάρια μηνιαίως για υπολογιστική ισχύ
- Τριάντα αλιείς και υλοτόμοι δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ
- Υποχώρηση των ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε η Φρανσέσκα Αλμπανέζε από τον κατάλογο των κυρώσεων
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν
- Εκλογές Περού: Η υποψήφια της ακροδεξιάς Φουτζιμόρι έχει προβάδισμα 4% ενόψει β΄ γύρου
