Να απομακρύνουν τις απολυμένες καθαρίστριες, που έχουν αποκλείσει από τα ξημερώματα της Τρίτης μια από τις εισόδους του υπουργείου Οικονομικών, επιχείρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας απώθησαν τις καθαρίστριες με τις ασπίδες τους, προκειμένου να ανοίξουν την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας. Οι καθαρίστριες αντέδρασαν και σημειώθηκαν αψιμαχίες.

Μέχρι στιγμής, η είσοδος του υπουργείου Οικονομικών παραμένει αποκλεισμένη από τις καθαρίστριες. Σύμφωνα με τις ίδιες, ζητούν συνάντηση με τον γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Οι καθαρίστριες συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση που ορίζει την επαναπρόσληψη τους, η οποία δεν εκτελείται από την κυβέρνηση.

Χθες, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον γενικό διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ