Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χουάν Κάρλος: Ήρθε η ώρα μια νέα γενιά να περάσει μπροστά

Χουάν Κάρλος: Ήρθε η ώρα μια νέα γενιά να περάσει μπροστά

Στην ανάγκη να αναλάβει μια νέα γενιά να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος, αναφέρθηκε ο Χουάν Κάρλος, εξηγώντας στους Ισπανούς τους λόγους για τους οποίους παραιτείται από το θρόνο μετά από 39 χρόνια. Υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο γιος του, διάδοχος Φίλιππος, αποτελεί την εγγύηση για τη σταθερότητα της χώρας.

Στην ανάγκη να αναλάβει μια νέα γενιά να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος, αναφέρθηκε ο Χουάν Κάρλος, εξηγώντας στους Ισπανούς τους λόγους για τους οποίους παραιτείται από το θρόνο μετά από 39 χρόνια.

Ο 76χρονος βασιλιάς σημείωσε ότι ήρθε η στιγμή «μια νεώτερη γενιά με περισσότερη ενέργεια να πάρει τα ηνία», ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Διαβεβαίωσε ότι ο γιος του, διάδοχος Φίλιππος, αποτελεί την «ενσάρκωση της σταθερότητας», είναι απόλυτα ώριμος και κατάλληλος να κληρονομήσει το θρόνο.

Στην αρχή του τηλεοπτικού του διαγγέλματος, ο βασιλιάς τόνισε ότι ανήλθε στο θρόνο με την απόλυτη δέσμευση να υπηρετήσει τα συμφέροντα της Ισπανίας, ώστε η χώρα να γίνει μια σύγχρονη δημοκρατία, πλήρως ενσωματωμένη στην Ευρώπη.

«Τώρα, όταν κοιτάζω πίσω βλέπω με περηφάνεια όσα πετύχαμε όλοι μαζί» συνέχισε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην βαθύτατη οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα και τις σοβαρές πληγές που άφησε στην κοινωνία.

«Αυτά τα δύσκολα χρόνια μας επέτρεψαν να κάνουμε την αυτοκριτική μας για τα λάθη και τους περιορισμούς ως κοινωνία» συνέχισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024