Τιμή στον Φέρεντς Πούσκας, ανήμερα της επετείου του Γουέμπλεϊ
Με κάθε επισημότητα, αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η προτομή του Φέρεντς Πούσκας στη Θύρα 3 του «Απόστολος Νικολαΐδης», από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ανήμερα της συμπλήρωσης 43 ετών από τον τελικό του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ. Σαν σήμερα, οι «πράσινοι» έγραψαν ιστορία, καθώς ποτέ ξανά ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.
Με κάθε επισημότητα, αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η προτομή του Φέρεντς Πούσκας στη Θύρα 3 του «Απόστολος Νικολαΐδης», από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ανήμερα της συμπλήρωσης 43 ετών από τον τελικό του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ. Σαν σήμερα, οι «πράσινοι» έγραψαν ιστορία, καθώς ποτέ ξανά ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.
Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής στα vip του γηπέδου, του «πρωτομάστορα» δηλαδή εκείνης της αξεπέραστης πορείας του 1971. Στην πλακέτα υπάρχει μία μικρή επιγραφή με το βιογραφικό του, γραμμένο στα ελληνικά και στα ουγγρικά, ενώ χαραγμένη είναι και η γνωστή του φράση «έντεκα αυτοί, έντεκα κι εμείς».
Παράλληλα, τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι άσοι του «τριφυλλιού» εκείνης της ομάδας. ενώ ακολούθησε φιλικό της ομάδας Νέων με αντίπαλο την ακαδημία Πούσκας.
Στην εκδήλωση στο γήπεδο της Λεωφόρου, το «παρών» έδωσαν περίπου 2.000 άτομα, μεταξύ των οποίων και η γυναίκα του «καλπάζοντα συνταγματάρχη», Ελισάβετ.
«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που και ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό που δέχθηκε τον Φέρεντς Πούσκας σε μια εποχή που δεν τον ήθελε ούτε η ίδια του η χώρα», ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, σκορπίζοντας συγκίνηση, ενώ κλείνοντας την ομιλία του, αναφώνησε στα ελληνικά: «Ζήτω ο ΠΑΟ, ζήτω ο Πούσκας».
Ακόμη παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς ενώ την ΠΑΕ εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος, Στράτος Σωπήλης, ο γενικός διευθυντής Αγησίλαος Τουμαζάτος, η νομική σύμβουλος, Αθηνά Μπαλωμένου και το μέλος του ΔΣ, Γιάννης Ηρειώτης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Άγγελος Φιλιππίδης. Απουσίασαν μόνο ο Άνθιμος Καψής και ο Κώστας Ελευθεράκης για προσωπικούς λόγους.
Τέλος, με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη του Πούσκας οι εκπρόσωποι των πρεσβειών της Αλγερίας, της Λετονίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιαπωνίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε ειδικές εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού το θαλάσσιο drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα
- Investigations Into Lefkada Sea Drone Continue
- Παίζει κανονικά το ματς με την Μπασκόνια η Βαλένθια – Πώς θα παραταχθούν οι «νυχτερίδες»
- Καλλιθέα: Πυροβόλησαν γυναίκα έξω από κατάστημα – Συνελήφθη ο δράστης
- Συμπλοκή με έναν νεκρό από πυροβολισμό στη Θεσσαλονίκη – Πέταξαν τη σορό στον ποταμό Λουδία
- Άννα Πρέλεβιτς: Γέννησε δίδυμα, πριν 18 μέρες και το αποκαλύπτει ανήμερα της γιορτής της μητέρας
