Ενημερωτική εκδήλωση για το κάπνισμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη διοργανώνει την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, από τις 10:00 π.μ. έως και στις 16:00 μ.μ., η διοίκηση του Νοσοκομείου«Γ. Παπανικολάου» μέσω του Γραφείου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Έρευνας και Καινοτόμων Δράσεων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την 3η και 4η Υ.ΠΕ., το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Δήμο Θεσσαλονίκης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου), επιστημονική ομάδα του νοσοκομείου θα ενημερώνει το κοινό για τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, θα διανέμει ενημερωτικά φυλλαδια του υπουργείου Υγείας, παράλληλα με την προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στο περίπτερο θα παρευρίσκονται οι Επισκέπτριες Υγείας του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» οι οποίες υλοποιούν, σε ετήσια βάση, δράσεις πρόληψης και διακοπής του καπνίσματος, στο πλαίσιο συνεργασίας των υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Επιπροσθέτως, από τις 11:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται και γιατροί που είναι υπεύθυνοι σε Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος των Νοσοκομείων της
Θεσσαλονίκης, αρμοδιότητας 3ης και 4ης Υ.Π.Ε.

Το κάπνισμα, ενεργητικό ή παθητικό, ενοχοποιείται για την εμφάνιση απειλητικών ασθενειών για την υγεία και τη ζωή του ανθρώπου. Παρά τη δυνατότητα της πρόληψης, ωστόσο το 10% των θανάτων παγκοσμίως στους ενήλικες οφείλεται στο κάπνισμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

health.in.gr