Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνονται οι χορηγήσεις μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΥΠΑΝ

Αυξάνονται οι χορηγήσεις μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΥΠΑΝ

Η πρόοδος στη χορήγηση νέων δανείων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση θα εξετασθούν σε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκη, με το ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Σύμφωνα με τα τελευταία συγκριτικά στοιχεία, τα εγκεκριμένα δάνεια από τα προγράμματα αυτά ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ και τα εκταμιευμένα δάνεια σε 1 δισ. ευρώ.

Η πρόοδος στη χορήγηση νέων δανείων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση θα εξετασθούν σε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη με το ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, το πρωί της Τετάρτης.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το ΥΠΑΝ εστιάζουν στο πρόγραμμα για την κάλυψη των εγγυητικών επιστολών των εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων, το οποίο στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και στο πρόγραμμα της ΕΤΕπ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τα τελευταία συγκριτικά στοιχεία, τα εγκεκριμένα δάνεια από τα προγράμματα αυτά ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ και τα εκταμιευμένα δάνεια σε 1 δισ. ευρώ. Τα νέα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα θα καταδεικνύουν αύξηση των χορηγήσεων.

Κυβέρνηση και ΕΕΤ καταρτίζουν μελέτη η οποία θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου για το ΕΣΠΑ.

Η μελέτη θα ζητά από τις Βρυξέλλες να εγκριθούν κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.

Ειδικοί και από τις δυο πλευρές και από το ΙΟΒΕ εργάζονται ήδη επάνω στην μελέτη αυτή προκειμένου να παρουσιάσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένη πρόταση που θα λάβει υπόψη και αντίστοιχη εργασία που έχει γίνει μέσω της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024