Ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και η τηλεκριτικός Πόπη Διαμαντάκου φαίνεται ότι θα είναι μερικοί από τους 29 δημοτικούς συμβούλους που εξασφάλισε το στρατόπεδο του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα.

Για τις πέντε έδρες που κερδίζει ο συνδυασμός του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σε σύνολο 49 δημοτικών συμβούλων, προηγούνται σε σταυρούς οι συγγραφείς Μάρω Δούκα και Θανάσης Σκρούμπελος, ο συνθέτης Στάθης Δρογώσης, ο διευθυντής της εφημερίδας Αυγή Νίκος Φίλης και ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης.

Στον συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος εξασφάλισε 4 έδρες, δείχνουν να προηγούνται ο τέως βουλευτής Θάνος Πλεύρης, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας, ο συνταξιούχος αστυνομικός Αθανάσιος Σπυράκος και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Τέσσερις έδρες εκλέγει η «Ελληνική Αυγή» του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ από δύο εκλέγουν το ΚΚΕ και ο γαλάζιος αντάρτης Νικήτας Κακλαμάνης. Στο δημοτικό συμβούλιο εκλέγονται επίσης ο Βασίλης Καπερνάρος των ΑΝΕΛ, ο Νικόλαος Αβραμίδης της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και ο Πέτρος Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στη Θεσσαλονίκη το δημοτικό συμβούλιο επίσης περιλαμβάνει 49 έδρες, από τις οποίες οι 29 αντιστοιχούν στο νικητή Γιάννη Μπουτάρη.

Τους περισσότερους σταυρούς φαίνεται πως εξασφαλίζουν ο νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου
Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο
αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κώστας Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών
Χασδάι Καπόν, ο αντιδήμαρχος αστικού σχεδιασμού Ανδρέας Κουράκης, ο
αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Θεσσαλονίκης Μαρία
Πασχαλίδου και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου.

Δέκα έδρες έχει να λάβει ο συνδυασμός του Σταύρου Καλαφάτη της ΝΔ, τρεις έδρες ο Τριαντάφυλλος Μητακίδης του ΣΥΡΙΖΑ, από δύο το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Στον Πειραιά, ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη εκλέγει 29 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 49.

Πρώτοι σε σταυρούς δείχνουν να είναι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο επιχειρηματίας Πέτρος Κόκκαλης, η Ειρήνη Νταϊφά και ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Αντώνης Νικοπολίδης.

Ο συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου εξασφαλίζει 11 έδρες, μια από τις οποίες δείχνει να καταλαμβάνει η πρόεδρος κοινωφελούς επιχείρησης Πειραιά Πασχαλίνα Καλαγιά-Καραμαλάκου.

Τέσσερις, έδρες, τέλος, κερδίζει το «Λιμάνι της Αγωνίας» του Θεόδωρου Δρίτσα, και δύο η «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά» της Ελπίδας Παντελάκη του ΚΚΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ