Συνέντευξη Τύπου Λεπέν και συμμάχων την Τετάρτη στις Βρυξέλλες
Πρώτο «δείγμα γραφής» μετεκλογικά δίνει το μεσημέρι της Τετάρτης η Μαρίν Λεπέν παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες «μαζί με τους συμμάχους της», όπως αναγγέλλει το Εθνικό Μέτωπο. Μετά την εκλογική επικράτηση-σοκ, το στοίχημα της Λεπέν είναι ο σχηματισμός πολιτικής ομάδας της ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στους συμμάχους της περιλαμβάνονται ήδη η ακροδεξιά της Ολλανδίας και της Αυστρίας, η ιταλική Λέγκα του Βορρά και το βελγικό Vlaams Belang.
Πρώτο «δείγμα γραφής» μετεκλογικά δίνει το μεσημέρι της Τετάρτης η Μαρίν Λεπέν παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στo Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες «μαζί με τους συμμάχους της», όπως αναγγέλλει το Εθνικό Μέτωπο.
Το Εθνικό Μέτωπο -το οποίο εξέλεξε 34 ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο- ελπίζει ότι θα μπορέσει να συγκροτήσει πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με κόμματα από άλλες χώρες.
Μεταξύ των συμμάχων του περιλαμβάνονται ήδη το ολλανδικό Κόμμα των Ελευθέρων του Χέερτ Βίλντερς, η ιταλική Λέγκα του Βορρά, το βελγικό Vlaams Belang και το Κόμμα των Ελευθέρων της Αυστρίας.
Ο ηγέτης του βρετανικού λαϊκιστικού κόμματος Ukip Νάιτζελ Φάρατζ -ο οποίος επίσης κέρδισε τις εκλογές στη Βρετανία με ποσοστό 27,5% και εκτιμάται ότι θα εκλέξει 23 ευρωβουλευτές- έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμαχήσει με το γαλλικό κόμμα, κατηγορώντας το για αντισημιτισμό.
Για τη συγκρότηση πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτούνται 25 ευρωβουλευτές που όμως θα πρέπει να προέρχονται από επτά διαφορετικές χώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυξήθηκε η παραγωγή πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ τον Ιούνιο
- Οργασμός, πόθος, ηδονή! Αυτές είναι οι πιο ερωτικές ταινίες όλων των εποχών – «In The Mood»
- Μεγάλη φωτιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης – Δίπλα στα σπίτια οι φλόγες – Εντολή εκκένωσης της Ανθούπολης
- Πρόβλημα με Σαϊμπαρί για το Μαρόκο: Τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή (vids)
- Παραλίγο τραγωδία από λάθος εστιατορίου – Αναφυλακτικό σοκ για τον χρυσό Ολυμπιονίκη Άλντο Μοντάνο
- Πυροσβεστική: 60 φωτιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα – Στην Κεντρική Μακεδονία οι 15 από αυτές

