Δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους της Κύθνου από τους Γιατρούς του Κόσμου
Στο πλαίσιο του πρότυπου προγράμματος ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» που υλοποιούν οι Γιατροί του Κόσμου με χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, επισκέπτονται την Κύθνο για να προσφέρουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού.
Στο πλαίσιο του πρότυπου προγράμματος ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» που υλοποιούν οι Γιατροί του Κόσμου με χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, επισκέπτονται την Κύθνο για να προσφέρουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού.
Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά αλλά και σε ευπαθή πληθυσμό με επισκέψεις Κινητών Μονάδων σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.
Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλων γυναικολογική κλινική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση , καρδιογράφημα, δερματολογικό έλεγχο και οφθαλμολογικό έλεγχο καθώς επίσης παροχή επιπλέον ιατρικών ειδικοτήτων και εξετάσεων και δυνατότητα παραπομπής για οφθαλμολογικές επεμβάσεις βάση κοινωνικό – οικονομικών κριτηρίων και κριτηρίων ευαλωτότητας.
Ιδιαίτερη μνεία υπάρχει για τα παιδιά με την παροχή παιδιατρικού ελέγχου, εξετάσεων, παιδικού εμβολιασμού και χορήγησης παιδιατρικής φαρμακευτικής αγωγής.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Κινητών Μονάδων των Γιατρών του Κόσμου όπως διαμορφώθηκε με την υποστήριξη και την σημαντική συνδρομή τοπικών φορέων έχει ως εξής:
- Τετάρτη 28/5: Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδας Κύθνου
- Πέμπτη 29/5: Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδας Κύθνου
- Παρασκευή 30/5: Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδας Κύθνου
health.in.gr
- Νέα Ιωνία: Οδηγός απείλησε με όπλο υπαλλήλους καθαριότητας
- Το Φως στο Τούνελ ανοίγει ξανά την σκοτεινή υπόθεση της Ολυμπίας Κηρύκου
- ΠΝΟ: Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα πλοία την Πρωτομαγιά
- Κεφαλονιά: Τι λέει ο σύντροφος της 19χρονης για την επικοινωνία τους το μοιραίο βράδυ
- Μισέλ Φάιφερ και Ντέιβιντ Ε. Κέλι – «Ήμουν υπερπροστατευτική μητέρα με τα δύο παιδιά μου»
- Η Λέστερ υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία, δέκα χρόνια μετά το ιστορικό πρωτάθλημα στην Premier League! (vid, pic)
