Απολύθηκε σύμβουλος του Ερντογάν που κλώτσησε διαδηλωτή
Απολύθηκε ο σύμβουλος του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προκάλεσε κατακραυγή όταν κλώτσησε έναν διαδηλωτή στην πόλη Σόμα, όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα σε ορυχείο, ανακοίνωσε το Σάββατο κυβερνητικός αξιωματούχος.
Απολύθηκε ο σύμβουλος του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προκάλεσε κατακραυγή όταν κλώτσησε έναν διαδηλωτή στην πόλη Σόμα, όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα σε ορυχείο, ανακοίνωσε το Σάββατο κυβερνητικός αξιωματούχος.
Φωτογραφίες και βίντεο με τον Γιουσούφ Γερκέλ να κλωτσάει τον διαδηλωτή έκαναν το γύρο του κόσμου και προκάλεσαν την οργή της τουρκικής κοινής γνώμης και αντιδράσεις εκτός της χώρας.
Φωτογράφος απαθανάτισε τον Γερκέλ να κλωτσάει νεαρό άνδρα που διαδήλωνε κατά του Ερντογάν στις 14 Μαΐου, μετά την τραγωδία με τους 301 νεκρούς στο ανθρακωρυχείο στην πόλη Σόμα, και αστυνομικούς να έχουν ακινητοποιήσει τον διαδηλωτή στο έδαφος.
Μάλιστα ο Γερκέλ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έλαβε αναρρωτική άδεια επτά ημερών για τραύματα που υπέστη στο πόδι από το περιστατικό, κάτι το οποίο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς χαρακτήρισε την Πέμπτη «κωμικοτραγικό».
Παρότι ζήτησε συγγνώμη για ό,τι συνέβη, ο Γιερκέλ απολύθηκε στις αρχές της εβδομάδας από τον Ερντογάν, αλλά η είδηση έγινε σήμερα γνωστή, είπε στο Reuters ο αξιωματούχος.
«Ο Γιουσούφ Γερκέλ ζήτησε συγγνώμη αλλά ήταν πολύ αργά. Στο τέλος της συνομιλίας τους ο πρωθυπουργός τον απέλυσε» ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σαμαράς για υποκλοπές: Εξευτελίζετε τους θεσμούς και τη ΝΔ κ. Μητσοτάκη – Δεν είστε ηγεμόνας είστε πρωθυπουργός
- Η απάντηση του Τζόλη στα σενάρια για Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)
- Νίκος Μάστορας: Πέθανε ο δημοσιογράφος, 62 χρόνων – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ στο τελευταίο επεισόδιο του «The Late Show»: Συγκίνηση, γέλιο, καλεσμένοι-έκπληξη, σιωπή
- Το παρεμπίπτων ζήτημα και ο ελιγμός της ΝΔ με τους «151» – Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που αποχώρησε
- Φουρνιέ: «Το πιο δύσκολο σε ένα Final Four είναι να κερδίσεις» (vid)



