Ράσμουσεν στα Σκόπια: Προϋπόθεση ένταξης στο ΝΑΤΟ η λύση για την ονομασία
Η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι κατόπιν συνάντησής του στα Σκόπια. «Η απόφαση στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου δεν ελήφθη από ένα μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά ήταν ομόφωνη» επισήμανε.
Η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι κατόπιν συνάντησής του στα Σκόπια.
«Οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές, όπως άλλωστε, συμφωνήσαμε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το 2008. Θα λάβετε πρόσκληση να ξεκινήσετε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ, μόλις βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας» δήλωσε ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.
«Σας προτρέπω να συνεχίσετε τις προσπάθειες και να βρείτε λύση. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή» υπογράμμισε.
«Θέλω να σημειώσω ότι η απόφαση στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου δεν ελήφθη από ένα μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά ήταν ομόφωνη απόφαση» προσέθεσε κατά τη συνέντευξη Τύπου.
Σε ερώτηση γιατί το ΝΑΤΟ δεν λαμβάνει υπόψη του την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, ο κ. Ράσμουσεν τόνισε ότι «η απόφαση του Δικαστηρίου αφορά αποκλειστικά τις διμερείς σχέσεις Αθήνας-Σκοπίων και ως τέτοια δεν σχετίζεται με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έντονη κριτική στη Βραζιλία για τον αποκλεισμό από τη Νορβηγία: «Συντριβή από τον Χάαλαντ – Μια παθητική Σελεσάο»
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442