Νόμιζε για 50 χρόνια ότι είχε αμερικανική υπηκοότητα, και τελικά την πήρε
Ο 58χρονος Μάριο Χερνάντες που είχε έρθει από την Κούβα όταν ήταν παιδί στο Μαϊάμι και έχει υπηρετήσει στον αμερικανό στρατό, ήταν υπάλληλος σε τέσσερις διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και ψήφιζε κανονικά σε όλες τις εκλογές εδώ και δεκαετίες κατάφερε τελικά, μετά από όλα αυτά, να πάρει και την αμερικανική υπηκοότητα.
Ο 58χρονος Μάριο Χερνάντες που είχε πάει από την Κούβα στο Μαϊάμι όταν ήταν παιδί και έχει υπηρετήσει στον αμερικανό στρατό, ήταν υπάλληλος σε τέσσερις διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και ψήφιζε κανονικά σε όλες τις εκλογές εδώ και δεκαετίες κατάφερε τελικά, μετά από όλα αυτά, να πάρει και την αμερικανική υπηκοότητα.
Ο Χερνάντες ήταν από μικρό παιδί στις ΗΠΑ και υπέθετε ανέκαθεν ότι οι γονείς του είχαν φτιάξει όλα τα χαρτιά τους και ήταν αμερικανός υπήκοος. Το ίδιο και πολλές άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, μέχρι που πρόσφατα ανακάλυψε πως ήταν ανάμεσα στις πολλές «ενδιάμεσες» κατηγορίες για ξένους. Στα χαρτιά δεν ήταν καν μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, έστω κι αν είχε πολεμήσει στο Βιετνάμ.
Όλα αυτά τα χρόνια είχε δουλέψει σε τέσσερις δημόσιες υπηρεσίες -η τελευταία του δουλειά μάλιστα ήταν σε θέση υπεύθυνου στις υπηρεσίες σωφρονισμού- και ψήφιζε κανονικά, πράγματα για τα οποία η υπηκοότητα είναι προϋπόθεση.
Ανακάλυψε τι συνέβαινε μόλις πριν από μερικούς μήνες, όταν πήγε να βγάλει διαβατήριο για πρώτη φορά στη ζωή του. Τότε, όπως γράφουν οι New York Times, ξεκίνησε ένας αγώνας με την αμερικανική γραφειοκρατία η οποία μάλιστα απέρριψε αρχικά το αίτημά του για υπηκοότητα.
Η αρχική άρνηση των αρχών να του δώσουν υπηκοότητα ήταν, μεταξύ άλλων, και νομικά προβληματική επειδή είχε υπηρετήσει στον στρατό και είχε πολεμήσει στο Βιετνάμ. Οι αρχές είχαν κατατάξει σε λανθασμένη «κατηγορία» την υπόθεσή του, καθώς κανονικά ως βετεράνος θα έπρεπε να είχε πάρει πανεύκολα την υπηκοότητα.
Τελικά, με τη δεύτερη και αφού τον έγραψαν οι εφημερίδες, κατάφερε να πάρει και επίσημα την υπηκοότητα που εκείνος και οι δημόσιες υπηρεσίες με τις οποίες ερχόταν σε επαφή νόμιζαν ότι είχε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)








![Βίσωνας επιτέθηκε σε 65χρονο στο Γέλοουστοουν και τον πέταξε 3 μέτρα στον αέρα – «Μου χάρισε την ζωή» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bison22-315x220.jpg)






![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442