Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GP Monaco 2014: Η Mercedes AMG F1 και οι άλλοι

GP Monaco 2014: Η Mercedes AMG F1 και οι άλλοι

Την ώρα που οι ανταγωνιστές της παραδέχονται ότι απέχουν ακόμα αρκετά από τις επιδόσεις της, η γερμανική ομάδα καλείται να διαχειρισθεί το βάρος της επιτυχίας της σε ένα GP που λόγω ιδιαιτεροτήτων μπορεί να φέρει την έκπληξη.

Οι ομάδες της Formula 1 βρίσκονται ήδη στο Monaco για το ετήσιο ραντεβού τους, αυτό το Σαββατοκύριακο, με το πιο διαφορετικό Grand Prix της χρονιάς και οι Mercedes των Lewis Hamilton και Nico Rosberg είναι τα ξεκάθαρα φαβορί.

Το δίδυμο της γερμανικής φίρμας άφησε τους υπόλοιπους σε ρόλο θεατών στο πρόσφατο ισπανικό Grand Prix, με το Nico Rosberg να πιέζει ασφυκτικά τον L. Hamilton στους τελευταίους γύρους του αγώνα.

«Στους τελευταίους γύρους υπήρχε πάρα πολύ πίεση από το Nico» επεσήμανε στις δηλώσεις του ο πρωταθλητής του 2008, τονίζοντας με νόημα ότι «…θα ήθελα να πω ότι δεν υπήρξε πρόβλημα και ότι όλα ήταν υπό έλεγχο αλλά δεν ήταν».

Η κυριαρχία των Mercedes την φετινή αγωνιστική περίοδο θυμίζει σε πολλούς τις επιτυχημένες σεζόν του Michael Schumacher με την Ferrari, ωστόσο η γερμανική ομάδα που εδρεύει στο Brackley της Βρετανίας «δηλώνει» χαρούμενη που αφήνει τους Hamilton και Rosberg να μάχονται τόσο σκληρά στην πίστα, χωρίς να καταφεύγει σε εντολές για την σειρά κατάταξής τους στους αγώνες.

«Θεωρώ ότι αν θέλουμε να διασφαλίσουμε τόσο καλές επιδόσεις σαν αυτές που έχουμε πετύχει ως τώρα, θα πρέπει να αφήνουμε τους οδηγούς μας να αγωνιστούν στην πίστα. Το οφείλουμε στους φίλους της ομάδας, στο ίδιο το σπορ και στην εταιρεία που εκπροσωπούμε. Αυτή ήταν η φιλοσοφία από την αρχή της παρουσίας μας στην F1, χωρίς ασφαλώς να παραγνωρίζουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από ένα τόσο σκληρό ανταγωνισμό» υποστηρίζει με ειλικρίνεια ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolf.

Από την δική τους πλευρά, οι ανταγωνιστές της Mercedes μετρούν και ξαναμετρούν τις πιθανότητες που έχουν για διάκριση. «Είμασταν η πρώτη ή η δεύτερη ομάδα πίσω από τη Mercedes τα περισσότερα Σαββατοκύριακα ως τώρα, αλλά ακόμη δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι -η Mercedes βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο από τους υπόλοιπους. Δεν χρειάζεται να πιέζουν τα μονοθέσιά τους και δεν κάνουν λάθη» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο σταρ της Ferrari Fernando Alonso.

Μερικά μέτρα μακρύτερα στα pits, ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner επιμένει ότι η απόσταση που χωρίζει τη Mercedes από την ομάδα του δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται. «Αν ξαναδείτε το τελευταίο σκέλος του αγώνα στην Ισπανία, όπου οι Mercedes πήγαιναν flat out και ο Sebastian Vettel με τον Daniel Ricciardo είχαν χώρο, βρεθήκαμε πιο κοντά τους.

Είναι μια σημαντική διαφορά αυτή που πρέπει να καλύψουμε, αλλά είναι σπουδαίο να διαπιστώνουμε ότι σημειώνουμε διαρκώς πρόοδο και βρισκόμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από την Ferrari και τους υπόλοιπους” υποστηρίζει ο Ch.Horner ελπίζοντας ότι η ιδιαίτερη μορφολογία των δρόμων του Monte Carlo και η τύχη θα επιτρέψουν στην ομάδα του να σημειώσει την πρώτη της νίκη για το 2014.

auto.in.gr

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024