Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλιμακώνεται η πολιτική κόντρα στην Αθήνα με επίκεντρο τις ψήφους της ΧΑ

Κλιμακώνεται η πολιτική κόντρα στην Αθήνα με επίκεντρο τις ψήφους της ΧΑ

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων για τον Δήμο αθηναίων, με τον Γιώργο Καμίνη να κατηγορεί τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ότι κλείνει το μάτι προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής εν όψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Διαψεύδει ο υποψήφιος της Ανοιχτής Πόλης, που επισημαίνει ότι ήδη από την Κυριακή είχε κάνει λόγο για την ανάγκη επαγρύπνησης των πολιτών απέναντι στα υψηλά ποσοστά του νεοναζιστικού μορφώματος.

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων για τον Δήμο αθηναίων, με τον Γιώργο Καμίνη να κατηγορεί τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ότι κλείνει το μάτι προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής εν όψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Καμίνης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν απών στη μάχη που έδωσε ο ίδιος να μην πραγματοποιούνται τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής.

«Όταν απαγορεύσαμε το συσσίτιο της ΧΑ στο Σύνταγμα, ο κ. Σακελλαρίδης και το κόμμα του ήταν απόντες» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Ο κ. Κασιδιάρης και ο κ. Παναγιώταρος είναι γνωστοί. Έχουν δώσει τις εξετάσεις τους. Δεν μπορείς να τους κλείνεις αντιμνημονιακά το ένα σου μάτι και να τους λες ‘ψήφισε με τώρα και βλέπουμε’ και την ίδια ώρα να κλείνεις το άλλο στους μετανάστες. Δεν αλληθωρίζεις όταν μιλάς για τη Χρυσή Αυγή».

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε πως ο συνδυασμός του δεν επιχειρεί «να ψαρέψει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής».

Πρόσθεσε ότι δεν είναι νεοναζί το 16% των Αθηναίων που ψήφισαν τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» είπε πως ήδη από την Κυριακή είχε κάνει λόγο για την ανάγκη επαγρύπνησης των πολιτών απέναντι στα υψηλά ποσοστά του νεοναζιστικού μορφώματος και κατηγόρησε τον νυν δήμαρχο ότι δεν έκανε και εκείνος το ίδιο.

«Σε νεοναζί και εγκληματίες δεν κάνουμε κανένα άνοιγμα. Δεν τους θέλουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης.

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες που είτε ψήφισαν άλλους συνδυασμούς ή δεν προσήλθαν στις κάλπες να στηρίξουν τον συνδυασμό του και πρόσθεσε: «Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν με τη ψήφο τους την Κυριακή την ανάγκη για μια μεγάλη και πραγματική αλλαγή».

Εν τω μεταξύ, απόψε στον ΑΝΤ1 θα γίνει το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων.

Κεδίκογλου: «Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά»

Για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή κατηγόρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επιστολή τπου έστειλε στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστος Γουδής.

Ο Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι «το κάλεσμα των Σκουρλέτη, Καλύβη, Σακελλαρίδη, Δούρου και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους νεοναζί έπιασε τόπο».

«Ο Χρήστος Γούδης, υποψήφιος με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, δηλώνει με επιστολή του τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.

Στην επιστολή του προς τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Γούδης στέκεται σε δυνητικά σημεία σύγκλισης μεταξύ της ΧΑ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στον εμφύλιο αυτόν ιδεολογικό πόλεμο, ο μόνος κερδισμένος είναι ο πραγματικός εχθρός: το παγκόσμιο περιπλανώμενο σύστημα των διεθνών τοκογλύφων και καταχραστών της εξουσίας, την οποία κατέχουν εν ονόματι μιας πλασματικής, εικονικής και ψευδεπίγραφης Δημοκρατίας» σημειώνει στην επιστολή του ο Χρήστος Γούδης.

Συμπληρώνει δε πως «η καταχρηστική λεκτική ερμηνεία των όρων δεν κάνει καλό σε κανένα μας», «δεδομένου […] ότι ούτε εσείς είστε κομμουνιστές, ούτε εμείς είμαστε φασίστες. Είστε περισσότερο διεθνιστές και λιγότερο εθνικιστές απ’ ό,τι εμείς, μέχρις εδώ όμως».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Σίμο Κεδίκογλου πως ξεπερνά «ακόμη και τον Γκέμπελς», ενώ χαρακτήρισε γραφικό τον Χρήστο Γούδη. Η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξης:

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο… Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεπερνά για άλλη μια φορά τον Γκέμπελς. Μόνο ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να κάνει πολιτική με γραφικούς τύπους σαν τον κ. Γούδη.

Πέρα, όμως, από την πολιτική χυδαιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου η στάση του είναι επικίνδυνη για το τόπο διότι δημιουργεί την εντύπωση ότι η ναζιστική ΧΑ έχει και άλλους συνομιλητές εκτός του κ. Μπαλτάκου».

Διαβάστε επίσης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024