Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσαγωγές 18 ατόμων για τα εθνοτικά επεισόδια στα Σκόπια

Προσαγωγές 18 ατόμων για τα εθνοτικά επεισόδια στα Σκόπια

Σε προσαγωγές 18 ατόμων για τα επεισόδια που προκλήθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή Γκιόρτσε Πέτροφ των Σκοπίων, μετά την δολοφονία ενός 18χρονου από άλλο νεαρό αλβανικής καταγωγής προχώρησε η αστυνομία. Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζονται για το απόγευμα. Ισχυρή παραμένει η αστυνομική παρουσία στην περιοχή.

Σε προσαγωγές 18 ατόμων, εκ των οποίων οι πέντε ανήλικοι, για τα επεισόδια που προκλήθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή Γκιόρτσε Πέτροφ των Σκοπίων, μετά την δολοφονία ενός 18χρονου από άλλο νεαρό αλβανικής καταγωγής προχώρησε η αστυνομία. Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζονται για το απόγευμα.

Από το πρωί της Τρίτης, η κατάσταση στην περιοχή Γκιόρτσε Πέτροφ είναι ήρεμη, ωστόσο ισχυρή παραμένει η αστυνομική παρουσία.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες δολοφονίας του άτυχου 18χρονου.

Ο δράστης είχε κλέψει το ποδήλατο του θύματος από την αυλή του σπιτιού του. Στη συνέχεια, το θύμα τον καταδίωξε και ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο νεαρός Αλβανός μαχαίρωσε τον 18χρονο στην καρδιά.

Ο δράστης συνελήφθη και σύμφωνα με την αστυνομία είναι γνωστός στις αρχές από παλαιότερες υποθέσεις και διαθέτει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας το βράδυ της Δευτέρας, οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα μουσουλμάνων στην περιοχή του Γκιόρτσε Πέτροφ, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Γκιόρτσε Πέτροφ, σε έκτακτη συνεδρίαση το βράδυ της Δευτέρας εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του 18χρονου και απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση στους κατοίκους της περιοχής.

Σε παρόμοιες εκκλήσεις προβαίνουν και μη κυβερνητικές οργανώσεις της ΠΓΔΜ.

Τα βίαια επεισόδια είχαν εμφανώς διεθνοτικό χαρακτήρα και συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η αστυνομία, μετά τα επεισόδια, έχει ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο στην περιοχή, ενώ η παρουσία της παραμένει ισχυρή σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου Γκιόρτσε Πέτροφ και όμορων Δήμων.

Επεισόδια διεθνοτικού χαρακτήρα σημειώνονται τακτικά στην ΠΓΔΜ και είναι χαρακτηριστικά των εύθραυστων ισορροπιών μεταξύ της σλαβικής πλειοψηφίας και της αλβανικής μειοψηφίας στη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024