Χ.Γεωργιάδης: Σε νέο δανεισμό από τις αγορές θα προχωρήσει η Κύπρος
Νέα έξοδο στις αγορές μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν εξετάζει η κυπριακή κυβέρνηση, η οποία μόλις την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε ομόλογο ύψους 100 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 6,5%. Το εν λόγω ομόλογο είχε ανάδοχο την ελβετική UBS και σύμφωνα με κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης το μεγαλύτερο μέρος του αποκτήθηκε από βρετανικό ασφαλιστικό ταμείο.
Νέα έξοδο στις αγορές μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν εξετάζει η κυπριακή κυβέρνηση, η οποία μόλις την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε ομόλογο ύψους 100 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 6,5%.
Το εν λόγω ομόλογο είχε ανάδοχο την ελβετική UBS και σύμφωνα με κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης το μεγαλύτερο μέρος του αποκτήθηκε από βρετανικό ασφαλιστικό ταμείο.
Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Χ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η Κύπρος θα επανέλθει στις αγορές «μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν» και θα προχωρήσει σε νέα έκδοση ομολόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1 δισ. ευρώ.
Μέχρι τον Μάιο 2015 ωριμάζουν κυπριακά ομόλογα ύψους 230 εκατ. ευρώ. Το χρέος αυτό θα μπορούσε κατά πληροφορίες να αναχρηματοδοτηθεί από τις αγορές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δύο νεκροί στη Ρωσία μετά από ουκρανικές επιθέσεις
- Γωγώ Μαστροκώστα: Που θα γίνει η κηδεία – Η επιθυμία της οικογένειά της
- Τι απάντησε ο Πίτερς για το μέλλον του
- Τα SOS για τη ρύθμιση των χρεών σε 72 δόσεις
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Ε’)
- Πώς αντέδρασε ο Ντέκλαν Ράις μετά τον υποβιβασμό της Γουέστ Χαμ (vid)
- Θράκη: Κύκλωμα διακινούσε όπλα «φαντάσματα» στην τουρκική μαφία – Δύο συλλήψεις
- Αυστρία: Αεροσκάφος συγκρούστηκε με αλεξίπτωτο πλαγιάς στον αέρα – Δείτε Βίντεο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442