Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Η Ελλάδα έστειλε πρώτη το μήνυμα ελπίδας στην Ευρώπη

Τσίπρας: Η Ελλάδα έστειλε πρώτη το μήνυμα ελπίδας στην Ευρώπη

Με τρεις ομιλίες, υπό την ιδιότητα του υποψήφιου για την προεδρία της Κομισιόν, ο Αλέξης Τσίπρας, ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Ιταλία. Στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», στη Μπολόνια, μίλησε για «μήνυμα ελπίδας που πρώτη το έστειλε η Ελλάδα» και για «ισχυρό και ηχηρό μήνυμα αλλαγής» την Κυριακή των ευρωεκλογών.

Με τρεις ομιλίες, στο Μιλάνο, το Τορίνο και τη Μπολόνια, υπό την ιδιότητα του υποψήφιου για την προεδρία της Κομισιόν, ο Αλέξης Τσίπρας, ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Ιταλία και το βράδυ της Τρίτης 20 Μαΐου 2014 και ώρα 8μμ θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στη Μπολόνια, μίλησε για «μήνυμα ελπίδας, που πρώτη το έστειλε η Ελλάδα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στη μεγαλύτερη περιφέρεια και στη πρωτεύουσα» και για «ισχυρό και ηχηρό μήνυμα αλλαγής που θα στείλει η Ελλάδα την επόμενη Κυριακή στις Ευρωεκλογές».

Και συμπλήρωσε, ότι θα είναι «μήνυμα αξιοπρέπειας και συλλογικής αυτοπεποίθησης, για λογαριασμό όλων των λαών της Ευρώπης που υποφέρουν από τα προγράμματα λιτότητας».

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση σε μια σειρά ερωτημάτων που ενισχύουν το «ναι στην Ευρώπη της δημοκρατίας, της συνοχής και της αλληλεγγύης των λαών της» και έκανε επίθεση στον Πέπε Γκρίλο «που έχει υιοθετήσει την ακίνδυνη πολιτική των e-mail διαμαρτυρίας».

«Θα πούμε ναι στην Ευρώπη του Μακιαβέλι; Ή θα πούμε ναι στην Ευρώπη του Διαφωτισμού και του Γκράμσι;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα πούμε ναι στην Ευρώπη των πολλαπλών διαιρέσεων και ανισοτήτων, στην Ευρώπη του χάσματος Βορρά-Νότου, στην Ευρώπη που τροφοδοτεί τον ευρωσκεπτικισμό και την άκρα δεξιά; Ή, με την ψήφο μας στην »Άλλη Ευρώπη», θα πούμε «όχι στη διαχείριση της κρίσης από τους τρεις σωματοφύλακες του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη: από τους συντηρητικούς, τους φιλελεύθερους και τους σοσιαλδημοκράτες».

Αναφερόμενος στις Κάννες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «στο debate που διοργάνωσε η Eurovision στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δόθηκε η ευκαιρία στον κύριο Γιούνκερ να εξηγήσει τη στάση του. Εκείνος προτίμησε τη σιωπή του ενόχου».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε προεκλογική του ομιλία στο Μιλάνο, έξω από την κεντρική είσοδο του πανεπιστημίου Στατάλε, δήλωσε ότι «όλες οι ενδείξεις μάς λένε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να κάνουμε ευρείες συμμαχίες με αριστερές και κοινωνικές δυνάμεις της Ευρώπης, συμμαχίες κατά της βαρβαρότητας».

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις ιταλών δημοσιογράφων, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «τόσο το ιταλικό ψηφοδέλτιο »Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, βασίζονται σε έναν λόγο που απευθύνεται στη νέα γενιά», προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα, οι αιτίες τους, οι αντίπαλοι, σε Ελλάδα και Ιταλία, είναι κοινά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «στην περίοδο βαθιάς ύφεσης που περνάμε, να επιτραπεί στις χώρες του Νότου, οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης να μην υπολογίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό».

Το απόγευμα, ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, είχε επισκεφθεί και το Τορίνο, όπου σε ανοικτή ομιλία έξω από το πανεπιστήμιο, δήλωσε εντυπωσιασμένος «από τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον που επικρατεί στην Ιταλία, λόγω του αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Αττική και στον δήμο της Αθήνας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024