Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκδίδεται στην Ιταλία ο καταδικασθείς εξ απορρήτων του Μπερλουσκόνι

Εκδίδεται στην Ιταλία ο καταδικασθείς εξ απορρήτων του Μπερλουσκόνι

Ο πρώην γερουσιαστής Μαρτσέλο Ντελ' Ούτρι πρόκειται να εκδοθεί στην Ιταλία από το Λίβανο την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές των αρχών του Λιβάνου. Ο 73χρονος Ντελ' Ούτρι, πρώην στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο της Ιταλίας σε επτά χρόνια κάθειρξη για έξωθεν στήριξη της μαφίας.

Ο πρώην γερουσιαστής Μαρτσέλο Ντελ’ Ούτρι πρόκειται να εκδοθεί στην Ιταλία από το Λίβανο την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές των αρχών του Λιβάνου.

Ο 73χρονος Ντελ’ Ούτρι, πρώην στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο της Ιταλίας σε επτά χρόνια κάθειρξη για έξωθεν στήριξη της μαφίας.

Για την έκδοσή του απομένει να δοθεί το οριστικό «πράσινο φως» από τον πρόεδρο του Λιβάνου.

Την 12η Απριλίου συνελήφθη στο Λίβανο και η ιταλική Δικαιοσύνη αποφάσισε να κινήσει αμέσως τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκδοσή του από την Βηρυτό.

Ο πρώην γερουσιαστής ήταν επί σειρά ετών επιστήθιος φίλος και στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματός του Forza Italia, ενώ εργάστηκε επίσης στη διοίκηση του τηλεοπτικού και διαφημιστικού ομίλου του Μπερλουσκόνι.

Σε δηλώσεις του πρόσφατα σε απεσταλμένο της εφημερίδας La Repubblica ο Ντελ’ Ούτρι είχε υποστηρίξει πως «θεωρεί ότι είναι πλέον πολιτικός κρατούμενος» και ότι «αν επιστρέψει στην Ιταλία θα ζητήσει να εκτίσει την ποινή του με προσφορά κοινωφελούς εργασίας, όπως ο Μπερλουσκόνι».

«Τον βασανίζουν εδώ και 20 χρόνια μόνο και μόνο επειδή υπήρξε συνεργάτης μου, δεν είναι φυγόδικος» ήταν η δήλωση του ίδιου του Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τους ιταλούς ανώτατους δικαστές, ο στενός φίλος και συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι «είχε αδιάκοπες επαφές με την Κόζα Νόστρα από το 1974 μέχρι το 1992».

«Με την οριστική αυτή δικαστική ετυμηγορία» γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Il fatto quotidiano «το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι ο πρώην γερουσιαστής λειτούργησε ως μεσάζοντας ανάμεσα στην μαφία της Σικελίας και στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος, κατά την διάρκεια της προαναφερόμενης χρονικής περιόδου, κατέβαλε στους αρχινονούς τεράστια χρηματικά ποσά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024