Η Attica Bank ανέθεσε τη διαδικασία άντλησης νέων κεφαλαίων, αλλά και την εξεύρεση του κατάλληλου στρατηγικού εταίρου για τον βασικό μέτοχό της, το ΤΣΜΕΔΕ, σε μεγάλους διεθνείς χρηματοοικονομικούς οίκους και συμβούλους, όπως η UBS, η PricewaterhouseCoopers και η Clayton.

Η Attica Bank ανέθεσε τη διαδικασία άντλησης νέων κεφαλαίων, αλλά και την εξεύρεση του κατάλληλου στρατηγικού εταίρου για τον βασικό μέτοχό της, το ΤΣΜΕΔΕ, σε μεγάλους διεθνείς χρηματοοικονομικούς οίκους και συμβούλους όπως η UBS, η PricewaterhouseCoopers και η Clayton.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Attica εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό η τράπεζα εντάσσεται δυναμικά στο «κάδρο» της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας, ενώ ταυτόχρονα η συνεργασία αυτή αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης προς την στρατηγική που έχει χαράξει η διοίκηση και η οποία θέλει την Attica Bank να διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός μετοχικού σχήματος που θα πλαισιώνει το ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η τεχνογνωσία, αλλά και η δυναμική που διαθέτει η τράπεζα.

Οι ίδιες πηγές αναδεικνύουν ως βασικό όπλο της τράπεζας τον επιχειρηματικό της σχεδιασμός, ο οποίος στηρίζεται στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου.

Υπογραμμίζουν δε πως το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την σχεδιαζόμενη ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων του ιδρύματος αναμένεται να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την θετική εικόνα της τράπεζας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr