Διακεκριμένοι νευρολόγοι, νευροχειρουργοί και ιατροί πρωτοβάθμιας φροντίδας από Ελλάδα και εξωτερικό λαμβάνουν μέρος στο διεθνές συνέδριο «Treatment of Epilepsies II», που διεξάγεται στις 16-18 Μαΐου 2014, στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Το συνέδριο διοργανώνει η Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Georgia Regents σε συνέχεια της διοργάνωσης του διεθνούς συμποσίου «Treatment of Epilepsies» που διεξήχθη στη Λάρισα, το Μάιο του 2010.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων, νευρολόγων, νευροχειρουργών και νευροεπιστημόνων, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στην έρευνα για την αντιμετώπιση της επιληψίας και των συναφών επιληπτικών συνδρόμων, καθώς επίσης και η ανάπτυξη συζήτησης γύρω από τα πρόσφατα ευρήματα για τη χειρουργική αντιμετώπιση των ασθενών με φαρμακοανθεκτική επιληψία.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο γνωστούς, σε διεθνές επίπεδο, επιστήμονες από το χώρο της έρευνας και της χειρουργικής της επιληψίας. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα στρογγυλά τραπέζια και σε διαδραστικές συνεδρίες.

Το συνέδριο υποστηρίζουν: European Association of Neurosurgical Societies, American Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery, European Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery, Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας, Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας «Ο Ιπποκράτης».

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο