«Καμπανάκι» για τη γαλάζια συσπείρωση στα αστικά κέντρα
Το Λεκανοπέδιο της Αττικής και τα μεγάλα αστικά κέντρα αποτελούν την μεγάλη εκλογική πρόκληση για την ΝΔ, καθώς η εικόνα σε επίπεδο συσπείρωσης είναι προβληματική. Αντίθετα, η εκτίμηση που διατυπώνει το επιτελείο της Συγγρού είναι ότι τα πράγματα είναι καλύτερα στην περιφέρεια.
Το Λεκανοπέδιο της Αττικής και τα μεγάλα αστικά κέντρα αποτελούν την μεγάλη εκλογική πρόκληση για την ΝΔ, καθώς η εικόνα σε επίπεδο συσπείρωσης είναι προβληματική. Αντίθετα, η εκτίμηση που διατυπώνει το επιτελείο της Συγγρού είναι ότι τα πράγματα είναι καλύτερα στην περιφέρεια.
«Η επαρχία αντέχει, το προεκλογικό κλίμα είναι πιο ζεστό, η κινητοποίηση είναι καλύτερη. Η εικόνα είναι προβληματική στο Λεκανοπέδιο και το καταγράφουμε σε κάθε συγκέντρωση» δηλώνει στα Νέα της Τετάρτης στέλεχος του κόμματος και υποψήφιος της ευρωλίστας.
Τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Προηγείται -την Πέμπτη- η ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Κουμουτσάκου.
Ο κ.Σαμαράς έθεσε το εκλογικό δίλημμα για μια ακόμα φορά στη Μυτιλήνη, όπου μίλησε την Τρίτη.
Στις ευρωεκλογές που έρχονται δεν δικαιολογείται καμία χαλαρότητα είπε, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν «τη Νέα Ελλάδα που χτίζεται».
«Το νερό μπήκε στο αυλάκι, αλλά έχουμε δουλειά πολλή» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας και δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο.
Οι λόγοι της προβληματικής εικόνας στο Λεκανοπέδιο και άλλες μεγάλες πόλεις είναι γνωστοί: κόντρες μεταξύ υποψηφίων από τον ίδιο χώρο (Σπηλιωτόπουλος-Κακλαμάνης και Ιωαννίδης-Τζιτζικώστας), όπως και τα ρήγματα που παρουσιάστηκαν στον Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποκαλύφθηκε πορτρέτο της Άνγκελα Μέρκελ σε μουσείο στο Βερολίνο
- Super League: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 15 Ιουλίου – Τι θα συζητηθεί
- Σαμαράς: Ο κ. Ντόκος είναι ακόμα στη θέση του;
- Η στρατηγική της Άγκυρας αποδίδει: Βρίζει την Ουάσιγκτον αλλά αγοράζει την τεχνολογία της
- Ο αθόρυβος κίνδυνος της Τεχνητής Νοημοσύνης: Πώς η άριστη λειτουργία της διαβρώνει το κράτος
- Πώς τα social media «κλειδώνουν» απόψεις σε λίγα λεπτά – Μόλις 3 αναρτήσεις αρκούν για να αλλάξουν τη γνώμη σου



