Αεροσκάφη των ΗΠΑ ψάχνουν τις απαχθείσες μαθήτριες στη Νιγηρία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που πετούν πάνω από το έδαφος της Νιγηρίας, με ταυτόχρονη κοινή χρήση δορυφορικών εικόνων με την κυβέρνηση της Νιγηρίας, στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι 223 μαθήτριες που βρίσκονται στα χέρια της Μπόκο Χαράμ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που πετούν πάνω από το έδαφος της Νιγηρίας, με ταυτόχρονη κοινή χρήση δορυφορικών εικόνων με την κυβέρνηση της Νιγηρίας, στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι 223 μαθήτριες που βρίσκονται στα χέρια της Μπόκο Χαράμ.
Την ανάπτυξη των μέσων αποκάλυψε αμερικανός αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters.
Από την πλευρά του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η εκπρόσωπός του Τζεν Ψακή ανέφερε πως η Ουάσινγκτον παρέχει στη Νιγηρία υποστήριξη στη συλλογή πληροφορίων, παρακολούθηση και αναγνώριση.
Η Μπόκο Χαράμ δημοσιοποίησε τη Δευτέρα βίντεο με περίπου 100 από τις απαχθείσες μαθήτριες, τις οποίες θέλει να ανταλλάξει με κρατουμένους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν στρατιωτική και νομική δύναμη καθώς και ειδικούς εμπειρογνώμονες στη Νιγηρία για να βοηθήσουν στην αναζήτηση των κοριτσιών που απήχθησαν από ένα σχολείο στην πόλη Τσιμπόκ στην απομακρυσμένη βορειοανατολική Νιγηρία στις 14 Απριλίου.
Τόσο η κυβέρνηση της Νιγηρίας όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφέρει ότι δεν γνωρίζουν που είναι τα εξαφανισμένα κορίτσια, παρόλο που ο πρόεδρος της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν θεωρεί ότι είναι ακόμα στη Νιγηρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
