Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γλέζου

Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γλέζου

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αναφορά του Μ.Γλέζου στον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό. Ο Σ.Κεδίκογλου επικαλέστηκε παλαιότερη δήλωση του κ. Γλέζου και κατηγόρησε τον Αλ.Τσίπρα για «ένοχη σιωπή» που δείχνει ότι επιδιώκεται συνειδητά η αποσταθεροποίηση της οικονομίας. «Η τρομοκράτηση των πολιτών, φανερώνει τον πανικό μιας ανίκανης κυβέρνησης» αντίτεινε ο Μ.Γλέζος.

Συνεχίστηκε και τη Δευτέρα η κόντρα της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αναφορά του Μανώλη Γλέζου στον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επικαλέστηκε παλαιότερη δήλωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και υποψήφιου ευρωβουλευτή, στο Newsit, σημειώνοντας πως «προσδιόρισε ότι o εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός, που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφορά εισοδήματα από 30.000 ευρώ ετησίως».

«Σε αυτό το ποσό εκτίμησε ο κ. Γλέζος την έννοια του ‘πλούσιου’ νοικοκυριού», είπε ο κ. Κεδίκογλου και ανέφερε πως «η θέση αυτή αποτελεί προφανώς κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εδώ και μέρες δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αποδοκιμασία από τον (κατά τα άλλα λαλίστατο) κ. Τσίπρα».

«Η ένοχη σιωπή του κ. Τσίπρα επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συνειδητά την αποσταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας» συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου και κάλεσε τον πρόεδρο του κόμματος «να απαντήσει αν αποδοκιμάζει ή όχι τις απαράδεκτες προτάσεις για την ελληνική οικονομία». «Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Γλέζος, σε νέα δήλωσή του τόνισε πως «η τρομοκράτηση των πολιτών, φανερώνει τον πανικό μιας ανίκανης κυβέρνησης» και πως «η προσπάθεια της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού να υπερασπιστεί τους μεγαλοεισοδηματίες, τρομοκρατώντας και παραπλανώντας τους πολίτες θα πέσει στο κενό».

«Ο λαός γνωρίζει ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς έχει το ηθικό και πολιτικό κύρος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τόσα χρόνια τη χώρα. Και δεν θα τους πει ποτέ ψέματα. Ο λαός γνωρίζει ότι η κυβέρνηση, έχει χάσει κάθε αξιοπιστία, δεν έχει ηθικούς φραγμούς, έχει φέρει εκατομμύρια Έλληνες, σε απόγνωση. Τους λέει εδώ και δυο χρόνια μόνο ψέματα. Ο λαός έχει και μνήμη και κρίση» υποστήριξε, επισημαίνοντας:

«Οι αναξιόπιστοι και αυτοί που έχουν υποθηκεύσει τη ζωή των επόμενων γενεών στον κλοιό των δανειστών, αυτοί που έχουν κατασχέσει το εισόδημα, τους κόπους τις θυσίες τα όνειρα και τις ελπίδες αυτού του λαού δεν μπορούν να κατηγορούν, αυτούς που στέκονται στο πλάι του δοκιμαζόμενου λαού».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως σε κανένα από τα προγραμματικά κείμενα και τις επεξεργασίες του κόμματος δεν υπάρχει η θέση για αναγκαστικό «εσωτερικό δανεισμό», αλλά «για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί τον μεγάλο πλούτο και το κεφάλαιο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου» υπογραμμίζοντας πως «είναι εξοργιστικό αυτοί που έχουν φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό, έχουν φορτώσει τα νοικοκυριά με δυσβάσταχτα χρέη και αφήνουν στο απυρόβλητο τις οff shore και τους μεγαλοεπιχειρηματίες να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που οι ίδιοι κάνουν».

Η ανακοίνωση καταλήγει με ένα υστερόγραφο, στο οποίο αναφέρεται: «Είναι η δεύτερη εβδομάδα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει σχολιάσει τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κύρτσου για τον ‘διαπλεκόμενο’ κ. Σαμαρά και για το ‘ψεύτικο πλεόνασμα’».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024