Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα νέα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης
Κατατέθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα νέα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η νομοθετική ρύθμιση για τον σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής για το γήπεδο της ΑΕΚ.
Κατατέθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα νέα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η νομοθετική ρύθμιση για τον σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής για το γήπεδο της ΑΕΚ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στόχος είναι με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο να αποκτήσουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σύγχρονα ρυθμιστικά σχέδια, που θα ανταποκρίνονται στις εξελίξεις και θα εκφράζουν τις κατευθύνσεις για την ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Τα δύο αυτά ρυθμιστικά σχέδια, επισημαίνει το υπουργείο, αποτελούν τον «οδικό χάρτη» για τα επόμενα 20 χρόνια, με βασική στρατηγική επιδίωξη τη βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο της οποίας η οικονομική πρόοδος, η κοινωνική συνοχή και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν αναπόσπαστες, ισότιμες και αλληλοσυμπληρούμενες συνιστώσες.
Εξάλλου, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, με την προτεινόμενη ρύθμιση για τον σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, στον χώρο όπου βρισκόταν το γήπεδο ποδοσφαίρου του ιστορικού ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου της ΑΕΚ, ορίζεται το κανονιστικό πλαίσιο, εντός του οποίου μπορούν να πραγματοποιηθούν και να λειτουργήσουν σύγχρονες αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα συγκροτούν το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, με κύριο φορέα την ΑΕΚ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η Μπεσίκτας ήρθε σε συμφωνία με πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού»
- Primark: Μειώνει τις τιμές για να απαντήσει σε Shein και Temu
- Πώς βρέθηκαν τα ρούχα της Σαρλίζ Θερόν στο πλατό του Memento
- Κοζάνη: Ένας τραυματίας από τη φωτιά – Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο
- Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε τη μεταγραφή του Ντιομαντέ – Συμφωνία 100 εκατομμυρίων με τη Λειψία
- Λίβανος: Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του Ισραήλ στα νότια εμποδίζουν την ανάπτυξη του στρατού της χώρας
- Πέντε Βόσνιοι ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στο όρος Ελμπρούς της Ρωσίας
- Αλεξανδρούπολη: Τη ζωή τους έχασαν δύο λουόμενοι από τη Βουλγαρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442