Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ευθύνες στην Αστυνομία επιρρίπτει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ευθύνες στην Αστυνομία επιρρίπτει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Περίπου δύο ώρες διήρκησε η απολογία του Παναθηναϊκού για όσα έγιναν στη Λεωφόρο για το ματς των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ. Ο νομικός σύμβουλος της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννης Κάρνης, επέρριψε τις ευθύνες των όσων έγιναν στην Αστυνομία. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» απολογήθηκαν και για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου, όπου ο Γιάννης Κάρνης, ζήτησε την παραίτηση είτε του Γιώργου Σαρρή είτε του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.

Περίπου δύο ώρες διήρκησε η απολογία του Παναθηναϊκού για όσα έγιναν στη Λεωφόρο για το ματς των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ. Ο νομικός σύμβουλος της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννης Κάρνης, επέρριψε τις ευθύνες των όσων έγιναν στην Αστυνομία.

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» απολογήθηκαν και για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου, όπου ο Γιάννης Κάρνης, ζήτησε την παραίτηση είτε του Γιώργου Σαρρή είτε του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.

Αναλυτικά όσα είπε ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού στην απολογία του:

«Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν υπήρχαν οι δυο ομάδες την ώρα που ξεκίνησαν τα επεισόδια, οπότε δεν προκύπτει κάποια παρακώλυση του αγώνα. Έχει ευθύνη η ΕΛΑΣ, διότι εκείνη είναι υπεύθυνη να σχεδιάσει, να προλάβει και να καταστείλει εν πάση περιπτώσει οποιοδήποτε γεγονός το οποίο προσβάλει την ομαλή τήρηση του αγώνα. Παραμένουν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι οι ηθικοί αυτουργοί, διότι ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Παναθηναϊκός δεν έχουν αμελήσει στο παραμικρό για τα γεγονότα και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα περιστατικά.

Τα επεισόδια δεν έχουν χαρακτήρα εκτεταμένων διότι έγιναν στις κερκίδες και όχι στον αγωνιστικό χώρο, άσχετα με το τι γράφει στην έκθεση της η ΕΛΑΣ. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη η πρωτοβουλία των δυο ΠΑΕ να διεξαχθεί αγώνας με την παρουσία φιλάθλων και των δυο ομάδων και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για να συμβεί αυτό. Εκείνο που θα μπορούσαμε να καταλογίσουμε στους δυο προέδρους, αν θα μπορούσαμε, είναι μια αφέλεια για την παρακολούθηση αγώνα με φίλους και των δυο ομάδων, διότι δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι καιροί για κάτι τέτοιο. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει την αντικειμενική ευθύνη, για τους 10,20,50 που παρεισέφρησαν μέσα οι οποίοι δεν είχαν ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές».

Όσον αφορά την απολογία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου

«Όλα όσα συνέβησαν ήταν πριν την άφιξη της ομάδας και δεν φέρει ευθύνη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κακώς αναφέρονται σαν εκτεταμένα. Ο αγώνας δεν έχει στοιχεία που να προσδίδουν σε εκτεταμένα ή μεμονωμένα επεισόδια. Θα ήθελα να επιβάλλετε τις λιγότερες δυνατές ποινές», είπε ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κάρνης.

Ως μάρτυρας κλήθηκε ο Σπύρος Βλάχος, υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων και επιχειρησιακός διευθυντής της ΠΑΕ, ο οποίος δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία ένταση κατά την είσοδο των ομάδων. Όλα κύλησαν ομαλά και σε καλό κλίμα μεταξύ των δυο ΠΑΕ. Κάποιοι πυρσοί κατά τη διάρκεια των γκολ που άναψαν είναι σύνηθες φαινόμενο στους αγώνες. Λόγω του καλού κλίματος θελήσαμε να το προχωρήσουμε παρακάτω με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και για το πρωτάθλημα. Η απόφαση για την προσέλευση των φιλάθλων ήταν από την αστυνομία και αυτή ευθύνεται».

Η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024